Share on whatsapp
Share on facebook
Share on linkedin

„Moldova Vrea Autostradă” propune reconfigurarea intersecțiilor de la Tișița și Adjud cu autostrada A7 (comunicat de presă)

Conform celor mai recente informații publice societatea civilă a fost informată despre definitivarea traseelor “Drumului de Mare Viteză“ pe relația Ploiești-Bacău.

Asociația “Moldova Vrea Autostradă” apreciază faptul că s-a finalizat Analiza Multicriterială pe relația Ploiești-Bacău din Autostrada A7. În repetate rânduri (https://moldovavreaautostrada.ro/monitorizare/jurnal-de-campanie-mva/traficul-auto-pe-roman-bucuresti-corespunde-unui-trafic-de-autostrada/) asociația noastră a argumentat tehnic prin prelucrări de date oficiale ale traficului faptul că drumul de mare viteză pe relația Suceava-Ploiești-București trebuie să fie proiectat și implicit executat la profil și standard de autostradă. Apreciem faptul că într-un final și Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a ajuns la aceeași concluzie.

În urma analizării conectivității autostrăzii A7 la rețeaua existentă de drumuri naționale din Moldova asociația “Moldova Vrea Autostradă” solicită următoarele:

  1. reconfigurarea intersecției autostrăzii A7 în zona Tișița pentru accesul, descărcarea și preluare traficului crescut de pe D.N. 24.

Conform figurii nr. 1 (de mai jos) considerăm că se impune o conectivitate mai bună cu traficul de mărfuri și persoane dinspre vama Albița prin continuarea bretelei de acces către nodul rutier spre A7. În actuala configurație accesul dinspre județele Vaslui și implicit Galați via D.N. 24 spre Autostrada A7 se dovedește a fi anevoios și destul de complicat. Prin urmare pentru simplificarea și creșterea accesibilității via D.N. 24 și D.N. 26 spre A7 se propune construirea unei bretele de acces direct la breteaua de acces către nodul de la Tișița spre A7. Avantajele acestei soluții sunt următoarele:

a. se evită canalul Siret-Bărăgan

b. se evită giratoriul existent dintre D.N. 24, D.N. 2L și D.N. 2

c. variantă mai bună de acces pe relația Est-Vest via D.N. 2L – Panciu spre D.N. 24 – Tecuci/Bârlad/Galați

d. creștere viteza de deplasare și siguranța rutieră în zonă prin evitarea conflictelor de trafic

e. soluția propusă nu traversează Situri Natura 2000, poligoane de tragere sau alte obiective aparținând S.R.I, M.Ap.N., M.A.I.

Figura nr. 1 Reconfigurarea nodului de la Tișița (acces rapid spre A7 via D.N. 24)
  1. reconfigurarea intersecției autostrăzii A7 la nord de Adjud. Conform figurii nr. 2 (de mai jos) considerăm că se impune construirea unei bretele suplimentare pe relația Est-Vest.

Avantaje:

a. breteaua de acces la NV de Adjud ar funcționa și ca Variantă Ocolitoare a municipiului

b. Creștere viteza de deplasare și siguranța rutieră în zona Adjud prin construirea unei girații la intersecția D.N. 2 cu D.N. 11A

c. Prin construirea unui pasaj rutier peste magistrala feroviară M 500 la Vest de Adjudul Vechi  se asigură un acces și o descărcare a traficului crescut dinspre și înspre viitoare autostradă A7

d. există un drum pietruit prin zonă ce poate fi utilizat astfel că exproprierile suplimentare sunt mai reduse ca suprafață

e. soluția propusă nu traversează Situri Natura 2000

f. nu există obiective S.R.I., poligoane de tragere M.Ap.N, M.A.I. în zonă

Prin urmare Asociația “Moldova Vrea Autostradă” solicită analiza  reconfigurării nodurilor de la Tișița și Adjud de pe autostrada A7.

Misiunea asociației independente și apolitice Moldova Vrea Autostradă este de a genera un curent de opinie favorabil, de a determina și capacita autoritățile statului român și clasa politică pentru a dezvolta un sistem de autostrăzi în regiunea istorică Moldova prin activități de monitorizare, analiză, lobby, advocacy și proiecte de comunicare.

Figura nr. 2 Reconfigurarea nodului de la Adjud (acces spre A7 via D.N. 11A)

Adrian Covăsnianu

Vicepreședinte MVA

+40 763 675 786

 

lei10,00 lei20,00 lei50,00 lei100,00
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn