Traficul auto pe Roman-Bucuresti corespunde unui trafic de autostrada

Postat pe 27 ianuarie 2019

Asociația Moldova Vrea Autostradă identifică trafic de autostradă pe segmentul Roman-București

Grupul de lucru de monitorizare tehnică a infrastructurii rutiere al Asociației Moldova Vrea Autostradă (MVA) coordonat de dl. Adrian Covăsnianu vicepreședinte MVA a analizat valorile de trafic la nivel de sectoare de drum pe relația Ploiești-Focșani-Bacău-Suceava-Siret ceea ce corespunde cu Autostrada/Drumul Expres A7. Una dintre concluzii este ca media traficului general pe DN 2 a crescut chiar cu scăderi de trafic pe unele sectoare.

MZA (Media Zilnică Anuală) în 2010 pe DN 2 între Roman și Centura Bucureștiului era în medie de 13.998 mașini iar în anul 2015 de circa 14.761 de vehicule consemnându-se o creștere procentuală de aproximativ 5.45%.
Autostrada/Drumul Expres A7 (Ploiești-Focșani-Bacău-Suceava-Siret) ce se suprapune și pe D.N.2./E85 se află actualmente în faza de elaborare a Studiului de Fezabilitate și a Proiectului Tehnic.

Asociația Moldova Vrea Autostradă recomandă ca proiectantul ce va elabora și Studiul de Trafic pentru sectoarele Ploiești-Buzău, Buzău-Focșani și Focșani-Bacău să utilizeze premisele necesare și corecte respectiv valori crescute ale traficului pentru anul 2019-2020 (M.Z.A. peste 16.000) și să propună investiția la nivel de autostradă și nu de drum expres.

“Asociația Moldova Vrea Autostradă solicită CNAIR să aprobe varianta autostrăzii în Comisia Tehnică de Avizare.” a declarat dl. Adrian Covăsnianu vicepreședinte MVA.

“Asociația civică “Moldova Vrea Autostradă” va monitoriza activ autostrada A7 atât prin participări în cadrul Comitetului de Monitorizare a Programului Operațional Infrastructură Mare cât și prin analize proprii în urma prelucrării datelor publice. Cu această ocazie facem un apel la cetățenii din Bacău, Roman sau Focșani să sprijine eforturile MVA ca soluție de accelerare a dezvoltării regiunii.” a declarat Marius Alexa – președintele MVA .

Misiunea asociației independente și apolitice Moldova Vrea Autostradă este de genera un curent de opinie favorabil, de a determina și capacita autoritățile statului român și clasa politică pentru a dezvolta un sistem de autostrăzi în regiunea istorică Moldova prin activități de monitorizare, analiză, advocacy și proiecte de comunicare.


Un raspuns pentru "Traficul auto pe Roman-Bucuresti corespunde unui trafic de autostrada"

 • Soferul
  13 aprilie 2019 (7:36)
  Raspunde

  Articolul estimeaza in minus necesitatea constructiei unei autostrazi. Autostrada atrage dezvoltare industriala. Costul transportului scade cu 17%. Accidentele (fatale si raniri) re reduc cu 60%.
  Daca A7 ar crea doar locuri de munca pentru 100000 persoane care in prezent sunt asistate social, in loc ca statul sa le dea acestora 400 lei lunar, le-ar lua ca impozite la salariul minim 700 lei lunar deci 1100 lei /persoana lunar, adica ar recupera 110.000.000 lei lunar din costul autostrazii (deci costul a 4 km. la campie).
  Cat de prost sau de ticalos poate fi PSD sa taraganeze in continuare? Mai au si tupeul sa candideze pe tema patriotismului!


Ai o parere despre subiectul de mai sus?

Poti folosi cod HTML