Viziune

În orice țară dezvoltată a Uniunii Europene o legătură rapidă rutieră între regiuni, este un lucru firesc ce determină creștere economică și dezvoltare. Planurile pentru o centură de autostrăzi care să unească cele trei provincii istorice ale României, există de aproape un secol (din anii ’30) dar pașii făcuți în această direcție au întârziat să apară.

Odată cu intrarea României în Uniunea Europeană, acest deziderat a devenit un factor “sine qua non” pentru un stat membru, în baza principiilor liberei circulații a persoanelor, a mărfurilor și a capitalurilor.

De la început am avut convingerea că împreună, prin această activitate de interes public, putem să schimbăm lucrurile în bine, în mod similar cu alte inițiative de succes din ultimii ani.

Misiune

Misiunea asociației independente și apolitice MOLDOVA VREA AUTOSTRADĂ este de genera un curent de opinie favorabil, de a determina și capacita autoritățile statului român și clasa politică pentru a dezvolta un sistem de autostrăzi în regiunea istorică Moldova prin activități de monitorizare, analiză, lobby, advocacy, proiecte de comunicare.

Scop

Scopul principal al Asociației îl reprezintă implicarea în dezvoltarea infrastructurii de transport în zona Moldovei a României ca premisă a dezvoltării economice și sociale, precum și promovarea în vederea conștientizării implicațiilor economice și sociale, a infrastructurii de transport, privind îmbunătățirea calității vieții cetățenilor și comunităților din regiunea Moldova.

Obiective