Apel pentru investitii în Moldova

Postat pe 8 ianuarie 2015

„Luând act de situaţia alarmantă a economiei judeţelor, de reducerea îngrijorătoare a numărului locurilor de muncă, de depopularea localităţilor, de lipsa investiţiilor, de creşterea numărului de firme desfiinţate, de numărul mic de firme nou înfiinţate, dar şi de stagnarea sau reducerea indicatorilor economici de bază, lansăm acest apel de unitate pentru salvarea întregii regiuni“, se arată în motivarea iniţiativei.

Apelul are ca principale scopuri „evitarea accentuării gradului de sărăcie şi a depopulării, reducerea disparităţilor dintre judeţele noastre, celelalte judeţe ale României şi regiunile UE, accesul facil la infrastructura rutieră a tuturor judeţelor, localităţilor, firmelor şi locuitorilor, atragerea investiţiilor şi investitorilor în judeţele noastre”. Se urmăreşte urgentarea realizării autostrăzilor şi alocarea de fonduri pentru întreţinerea, repararea şi modernizarea drumurilor existente în zona Moldovei. Se mai cere realizarea infrastructurii de transport care să răspundă nevoilor întreprinzătorilor şi investitorilor, interconectarea reţelelor rutiere, feroviare, aeriene şi maritime, astfel încât timpii de transport pentru mărfuri să fie cât mai mici şi costurile să fie reduse.

„ Aş vrea să vă spun că am lansat acest apel împreună cu omologi mei din judeţele Moldovei deoarece aşa cum arată statisticele suntem una din cee mai sărace regiuni din ţara şi Europa, fie că ne place sau nu. In ultimii ani aici au fost puţine investiţii şi nu de anvergură. Am ramas doar cu invstiţiile comuniste. De aceea ne dorim infrastructură, ne dorim autostrăzi care să ne lege de marile oraşe. Toate partidele politice vin şi culeg voturi de aici , toţi spun că vor investi masiv, dar uită şi nu fac nimic pentru acestă zonă.
Pentru că avem drumuri proaste, costurile cu transorturile la noi sunt cu 30% mai mari decât în Vestul ţării. In aceste condiţii cum să concurezi e piaţă cu şanse egale? Noi aşteptăm în judeţ investiţii de peste 1 milion de euro pentru a ne putea dezvolta”, a spus Ionel Constantin, preşedintele CCIA Vaslui.

Pentru mai multe informații, vă recomandăm să accesați:
http://www.ziarulevenimentul.ro/stiri/moldova/apel-pentru-investitii-in-moldova–187941.html


Nici un raspuns pentru "Apel pentru investitii în Moldova"


    Ai o parere despre subiectul de mai sus?

    Poti folosi cod HTML