Share on whatsapp
Share on facebook
Share on linkedin

Vizita delegatiei Ministerului Transporturilor la Bruxelles

O echipă tehnică a Ministerului Transporturilor condusă de secretarul de stat Iulian Matache a prezentat în perioada 11-13 martie 2015 la Bruxelles, specialiștilor din cadrul DG REGIO, DG MOVE și DG ECOFIN Master Planul General de Transport.

În urma discuțiilor, reprezentanții CE au agreat modelul național de transport (MNT) și modelul de analiză cost beneficiu (ACB). Cele două modele au fost folosite în MPGT pentru a determina performanța economică a proiectelor.

În privința metodologiei de prioritizare a proiectelor – care ia în considerare nivelul de performanță economică și de mediu – Comisia Europeană a propus corecții în legătură cu factorul “missing link” și criteriul de impact asupra mediului.

Cât privește strategia de implementare a proiectelor reprezentanții Comisiei Europene au recomandat ca aceasta să fie pusă în acord cu sursele de finanțare, cu ordinea de implementare a proiectelor stabilită conform scenariului EES și a împrumutului public de 7 miliarde Euro aprobat recent de Guvern. Totodată reprezentanții Comisiei Europene au solicitat autorităților române să dea asigurări că acest împrumut se încadrează în ținta de deficit bugetar și datoria publică pe care România trebuie să le respecte ca stat membru al Uniunii Europene.

Comisia Europenă urmează să trimită în scris observațiile sale cu privire la MPGT până la data de 31 martie 2015 după care Ministerul Transporturilor va retrimite variantă finală a MPGT în perioada 01 – 09 aprilie 2015. În paralel se derulează procedura de evaluare strategică transfrontalieră cu Bulgaria și Serbia în vederea obținerii autorizației de mediu până la sfârșitul lunii mai.

Sursa articolului: Ministerul Transporturilor.

lei10,00 lei20,00 lei50,00 lei100,00
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn

Alte articole

Distribuie

Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn