Share on whatsapp
Share on facebook
Share on linkedin

„Trebuie ca ieşenii să conştientizeze că fără autostradă rămânem săraci!”

Patronul grupului Electra, Marian Berdan, se arată revoltat de nivelul corupţiei din ţară şi de şpăgile uriaşe care generează venituri fabuloase în lumea politică de la Bucureşti. “Zilele trecute am văzut că un şmecher a dat o şpagă de 10 milioane euro şi a obţinut venituri de 60 milioane. Păi eu, care fac muncă cinstită, plătesc 150 de salarii, fac cercetare, producţie industrială şi export, fac afaceri de 50 de milioane euro cumulat în 10 ani. NU vorbesc de profit, ci de afaceri. Şi eu plătesc salarii, impozitge, taxe, iar şmecherii cu proptele politice nu plătesc nimic”, a declarat Berdan luni seară la TELE M.

“De ce nu se afec autostrada? Politicienii nu ştiu cum să scoată comosioanele cele mai mari”

Foarte pornit pe clasa politică, Marian Berdan a oferit şi o explicaţie interesantă a întârzierii construirii autostrăzii Iaşi – Târgu Mureş: “întreaga clasă politică e vinovată, nu un partid sau altul. Eu cred că pur şi simplu politicienii nu ştiu cum să scoată comisioanele cele mai mari dintr-o astfel d elucrare şi de asta nu au demarat şantierul”.

Explicaţia lui Berdan are oarecare acoperire în realitate din moment ce autostrada Est – Vest ar trebui realizată cu o finanţare de minim 85% de la UE, iar controlul comunitar împiedică de multe ori “sifonarea” banilor.

Patronul grupului Arhipelago, Marius Alexa, susţine că singura soluţie pentru a-i obliga pe politicieni să decisă începerea autostrăzii este crearea unei presiuni publice: “Iaşul are mai mulţi parlamentari decât tot grupul UDMR. Deci dacă s-ar mobiliza evident că ar putea forţa începerea şantieruluiu. Trebuie ca ieşenii să conştientizeze că fără autostradă rămânem săraci iar atunci oamenii vor presa politicienii să le ofere şansa deschiderii reale spre Vest”, a spus la TELE M Marius Alexa.

Mai multe informații puteți accesa aici și puteți vedea materialul video cu declarațiile complete ale celor doi oameni de afaceri accesând: http://stiri.telem.ro/emisiuni_difuzate/linia-intai-moldova-vrea-autostrada–1601.html

lei10,00 lei20,00 lei50,00 lei100,00
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn