Share on whatsapp
Share on facebook
Share on linkedin

Suntem cobaii lui Ponta!

Deputatul Petru Movila reactioneaza la evenimentele din ultima perioada legate de includerea autostrazii Iasi – Tg. Mures in masterplanul general de transport. In cursul zilei de ieri, acesta a transmis un comunicat de presa, in care a readus in atentia publicului faptul ca Guvernul Ponta minte cu buna stiinta atunci cand este vorba despre proiectele de investitii majore din zona Moldovei.

Cititi mai jos comunicatul de presa:

Masterplanul General de Transport, (MPGT), documentul care stă la baza dezvoltării infrastructurii din România, arată neputinţa Guvernului Ponta de a face ceva concret şi corect pentru ţara noastră. De mai bine de jumătate de an, Ponta şi miniştrii care s-au perindat pe la Ministerul Transporturilor, se joacă cu creioanele cerate pe hartă, fără nicio finalitate concretă.

Nu a fost variantă propusă de Guvern care să nu se fi întors înapoi corectată de Comisia Europeană. Politica şi interesele de partid au fost scoase, rând pe rând, din schiţele pe care Ponta şi camarila sa le-au făcut pe genunchi, după şedinţele de partid.

Suntem în aprilie 2015 şi nici acum nu avem o variantă finală a MPGT, un document aprobat de către Parlament. Ponta încă mai face schimbări: o dată în funcţie de ce transmite Comisia Europeană, şi mai apoi, în funcţie de ce îi mai dictează colegii de partid, care le-au promis alegătorilor lapte şi miere. Exemplul elocvent este autostrada Iaşi – Tg. Mureş, proiect de infrastructură promis în campaniile electorale de zeci de ori şi care nu se va face mai devreme de 2020. În 2013 – 2014 nimeni nu s-a ocupat de această investiţie, autostrada fiind plimbată de la un minister la altul, aruncată prin diverse sertare. Însă, la fiecare 24 ianuarie, ieşenii sărbătoreau cu promisiunile lui Ponta şi Antonescu.

Acest proiect arată clar cum Ponta îşi bate joc de alegătorii săi, aducând investiţia în prim-plan doar în momente cheie.

Mai apoi, după ce a câştigat punctele dorite, anunţă că, în realitate, se va face după câţiva ani de zile.

De la televizor, Ponta ne transmite că este cel mai bun premier pe care l-a avut România şi că, cel mai cinstit Guvern din 1990 în prezent, a făcut în trei ani de activitate cât nu au făcut celelalte guverne în 25 de ani.

În realitate, acest Guvern nu a început un kilometru de autostradă iar Comisia Europeană a demonstrat, negru pe alb, că Ponta nu poate fi decât artizanul unui masterplan politizat până în cel mai mic detaliu. Pentru toate minciunile şi incompetenţa de care a dat dovadă, Ponta ar trebui să-şi dea demisia.

Avem nevoie de un proiect serios, bazat pe nevoile din teritoriu şi care să pună bazele unei dezvoltări economice sănătoase. MPGT este un proiect mult prea important pentru România, pentru a fi tratat ca un document politic ce serveşte intereselor unui singur partid. Toţi factorii politici decidenţi trebuie să înţeleagă acest lucru şi trebuie găsite cele mai bune soluţii pentru prioritizarea infrastructurii în funcţie de interesele economice şi pentru dezvoltarea strategică şi durabilă a României, în special a zonelor cele mai sărace, respectiv Moldova şi Oltenia.

Românii nu sunt cobaii lui Ponta, în domeniul infrastructurii de transport!

Articolul a fost preluat din Agenda de Iași.

lei10,00 lei20,00 lei50,00 lei100,00
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn