Share on whatsapp
Share on facebook
Share on linkedin

„Studenţii ar trebui să iasă cu pancarde să ceară autostrada”

“Revoluţia” provocată de neconstruirea autostrăzii Iaşi – Târgu Mureş ia amploare. “Studenţii ar trebui să iasă cu pancarde în stradă să ceară autostrada. Toţi moldovenii ar trebui să facă asta, dacă nu pentru ei măcar pentru copiii sau nepoţii lor”, a spus preşedintele Asociaţiei Oamenilor de Afaceri Iaşi.

“Dacă aveam autostradă pe la Dagâţa se putea face fabrică acolo şi nu mai plecau tinerii noştri în străinătate”, a completat Gheorghe Pleşu.

“Nu există ţări sărace şi ţări bogate ci ţări bine conduse şi prost conduse”

Şeful oamenilor de afaceri ieşeni a cerut lla TELE M exercitarea unei presiuni tot mai mari asupra mediului politic pentru a se forţa construirea autostrăzii. “NU mai trebui să stăm cu mâna întinsă la Bucureşti. Trebuie să ne apărăm la Iaşi drepturile iar vocile noastre să fie atât de multe încât politicienii să nu ne mai ignore. Nu există ţări sărace şi ţări bogate ci ţări bine conduse şi prost conduse”, a afirmat Gheorghe Pleşu.

Deputatul PMP Petrică Movilă a susţinut şi el ideea unei presiuni tot mai mari exercitate de opinia publică din Moldova asupra politicienilor: “autostrada nu se poate construi fără o decizie politică iar o asemenea decizie se ia în funcţie de mai multe criterii printre care şi cel al voturilor. Dacă oamenii vor arăta clar că nu-i mai votează pe cei care i-au păcălit atunci vom forţa responsabilizarea clasei politice”, a declarat şeful PMP. EL a promis că nu va renunţa la ideea “atacării în instanţă a Master Planului General de Transport”, document ce elimină Iaşul de pe harta autostrăzilor cel puţin până în 2030.

Petiţii către UE și Guvern

Inițiatorul mișcării “Moldova vrea autostradă” – Marius Alexa – a promis şi el la TELE M că va pune presiune pe decidenţii europeni şi români. “Trebuie să convingem autorităţile că autostrada este necesară pentru scoaterea Moldovei din sărăcie, pentru integrarea ei în UE. Am avut deja schimburi de adrese cu europarlamentarul Corina Creţu care este comisar european pt Integrare, am trimis adrese către Guvern, către Comisia Europeană şi vom continua acest bombardament. Altfel nu avem nici o şansă, mai ales că la Iaşi leadership-ul local este inexistent”, a declarat Marius Alexa.

Sursa articolului: topiasi.ro

lei10,00 lei20,00 lei50,00 lei100,00
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn