Share on whatsapp
Share on facebook
Share on linkedin

Strategia autostrazilor incepand cu 2015

​Pitesti-Sibiu, autostrada din start / Targu Mures – Iasi, singura autostrada fazata / Comarnic – Brasov, termen pana in 15 februarie pentru semnarea contractului. PLUS: Cate o a treia banda pe drumurile nationale de pe Valea Oltului si Valea Prahovei si un nou Drum national de la Campina la Sacele

Pitesti – Sibiu va fi construita din start ca autostrada, proiectul Comarnic – Brasov are termen de la premier pana in 15 februarie pentru a se semna sau nu contractul de constructie, iar autostrada Targu Mures – Targu Neamt – Iasi va fi singura autostrada “fazata” – drum expres transformat apoi in autostrada – din strategia autostrazilor incepand cu 2015 prezentata marti la Ministerul Transporturilor. Pana in 2018, obiectivul Romaniei – potrivit premierului Ponta – este ca Moldova si Muntenia sa fie legate fiecare prin autostrada cu Transilvania. Pentru tot ce si-a propus Romania am avea nevoie de circa 28 de miliarde de euro, insa banii nu prea ies la socoteala.

Singura autostrada “fazata” din strategie: Targu Mures – Targu Neamt. Apoi pana la Iasi va fi autostrada din start. Termenul estimat: 2018

Intre autostrazile noi si prioritare pentru urmatorii ani se regaseste si ruta de la Targu Mures peste Carpatii Orientali pana la Iasi.

Potrivit ministrului Ioan Rus, autostrada va fi una fazata, in ideea in care pe traseul Targu Mures – Targu Neamt se va face intai un drum expres, ce ulterior va fi extins la standard de autostrada.

“Ne costa aproape 3 miliarde de euro si asa”, a spus Rus, precizand ca legatura intre Ungheni-Iasi-Targu Neamt va fi construita din start ca autostrada. El a indicat un termen orientativ anul 2018.

De altfel, premierul Ponta a clarificat ulterior ca obiectivul Romaniei este ca pana in 2018 Moldova sa fie unita cu Transilvania pe aceasta ruta.

lei10,00 lei20,00 lei50,00 lei100,00
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn