Share on whatsapp
Share on facebook
Share on linkedin

Strategia autostrazilor in varianta finala a Master Planului.

Ce intentioneaza sa faca Romania cu actualele coridoare europene in urmatorii ani: „Indiferent de scenariu, Sibiu – Pitesti e prioritate si se face.”

Master Planul General de Transport, documentul cheie care va sta la baza obtinerii fondurilor europene in infrastructura in exercitiul financiar 2014 – 2020, va ajunge pe masa Guvernului cel mai probabil in luna ianuarie, au precizat pentru HotNews.ro surse institutionale. Prioritatile in domeniul rutier din varianta finala a Masterplanului vor fi autostrazile de pe reteaua TEN-T Core, si nu proiectele care au fost puse in prim plan in luna octombrie, la prima prezentare publica a strategiei. Cu toate acestea, documentul va contine un capitol in care va fi justificata nevoia de a schimba coridoarele TEN-T Core (centrala) si TEN-T Comprehensive (secundara) intre ele pe teritoriul tarii, o schimbare pe care Romania va incerca sa o obtina in anii ce urmeaza de la autoritatile europene.

MPGT-ul, in linie dreapta spre adoptarea in Guvern. Cu ce modificari vine fata de varianta initiala

Master Planul General de Transport (MPGT), documentul cheie care va sta la baza obtinerii fondurilor europene in infrastructura in exercitiul financiar 2014 – 2020, a intrat pe ultima suta de metri in ceea ce priveste finalizarea si adoptarea sa in Guvern.

Documentul strategic va ajunge cel mai probabil pe masa Guvernului in luna ianuarie, desi initial trebuia sa fie adoptat de executiv pana la finele anului, au precizat pentru HotNews.ro surse institutionale.

Impreuna cu MPGT-ul in varianta finala va ajunge pe masa Guvernului si strategia de implementare a propiectelor din Masterplan, documentul suport care stabileste si prioritizarea proiectelor.

Potrivit surselor HotNews.ro, prioritatile in domeniul rutier din varianta finala a Masterplanului vor fi proiectele pe fonduri europene, asa cum erau in planurile oficiale pana nu demult, in special proiectele de pe reteaua TEN-T Core (centrala), si nu proiectele care au fost puse in prim plan luna octombrie, la prima prezentare publica a MPGT.

Pentru mai multe informatii, vă recomandăm să accesati:
http://www.hotnews.ro/stiri-esential-18808804-strategia-autostrazilor-varianta-finala-master-planului-intentioneaza-faca-romania-actualele-coridoare-europene-urmatorii-ani-indiferent-scenariu-sibiu-pitesti-prioritate-face.htm

lei10,00 lei20,00 lei50,00 lei100,00
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn