Share on whatsapp
Share on facebook
Share on linkedin

SF-uri da, bani ba

Un alt studiu de fezabilitate, o noua cheltuiala. Dupa ce s-au investit peste 30 de milioane de euro pentru studiul necesar in vederea construirii autostrazii Iasi-Targu Mures, acum se pregateste o noua analiza, care va costa 113 milioane de lei. La licitatia pentru realizarea acesteia pe trei tronsoane s-au inscris patru firme si asocieri, una dintre ele ocupandu-se si pentru primul studiu de fezabilitate, care trebuie refacut intrucat arata ca este nevoie de sume uriase, de ordinul a 30 de milioane de euro, pentru construirea unui singur kilometru de autostrada.

Ofertele au fost depuse, iar Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania are la dispozitie 50 de zile pentru a le analiza si a desemna castigatorul. Primarul Iasului, Gheorghe Nichita, spune ca inca nu se stie de unde se vor obtine banii, dar ca spera ca lucrarile sa inceapa in 2016. Edilul a omis insa sa spuna ce s-ar putea intampla in cazul in care vor aparea contestatii la licitatii, fapt ce ar putea crea complicatii a caror rezolvare ar dura multe luni.
“Revizuirea acestor SF-uri se face pentru autostrada, nu pentru drum expres. Mai departe, lucrarile vor fi atacate functie de banii pe care ii vor identifica Ministerul de Finante si Ministerul Transporturilor, astfel incat sa se poata intra in efectivitate din 2016 la lucrari. Astazi, pe fiecare tronson exista cate 4 ofertanti pentru a face revizuirea acestor studii de fezabilitate,” a declarat Gheorghe Nichita, primar Iasi.

Articolul a fost publicat de Tele M.

lei10,00 lei20,00 lei50,00 lei100,00
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn