Share on whatsapp
Share on facebook
Share on linkedin

Secretarul de stat Maricel Popa a pus în discuţie autostrada Ungheni – Iaşi – Târgu Mureş la un congres în Polonia

Autostrada Ungheni – Iaşi – Târgu Mureş a fost pusă în discuţia Congresului Economic European de la Katowice, în Polonia. Congresul a început luni, lucrările acestuia urmând să se desfăşoare până astăzi, principala temă de discuţii fiind aşa-numitul “plan Junker”, care prevede investiţii în valoare de 300 miliarde euro.
Din delegaţia română face parte şi secretarul de stat din cadrul Ministerului Economiei, Maricel Popa, care a ţinut un discurs în cadrul panelului de deschidere a Congresului. Acesta a solicitat ca viitoarele investiţii în infrastructura mare să fie canalizate în scopul reducerii decalajului de dezvoltare între statele membre, dar şi între regiunile aceluiaşi stat. Maricel Popa a apreciat că pentru România, prioritare sunt proiectele referitoare la infrastructura de transport, un loc aparte revenind autostrăzii Târgu Mureş – Iaşi – Ungheni. Pe lista de priorităţi a României se află de asemenea şi proiectele energetice, din domeniul educaţiei şi al comunicaţiilor electronice broadband.
Congresul Economic de la Katowice este cea mai importantă manifestare de acest gen din Europa de Est, reunind anual peste 6.000 de participanţi. La deschiderea congresului din acest an a participat preşedintele Poloniei, Bronislaw Komorowski, vicepreşedintele Comisiei Europene şi Jyrki Katainen, comisarul european pentru piaţa internă Elzibieta Bienkowska.
Articolul a fost preluat din Ziarul de Iași.
lei10,00 lei20,00 lei50,00 lei100,00
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn