S-a semnat contractul pentru soseaua de centura

Postat pe 2 aprilie 2015

“Un moment istoric” si foarte asteptat s-a petrecut miercuri, de la ora 10, in sala mare a Consiliului Judetean (CJ): semnarea contractului pentru executia variantei ocolitoare a Bacaului. Evenimentul a avut loc in prezenta lui Victor Ponta, prim-ministrul României, si a lui Ioan Rus, ministrul Transporturilor. Gazde au fost Dragos Benea, presedintele CJ, si Dorian Pocovnicu, prefectul judetului. Partile contractante au fost reprezentante de Cengiz Koksal, presedintele companiei Eko Insaat Ve Tic AS, câstigatoarea licitatiei, Halim Balkaya, director general al companiei, Narcis Stefan Neaga, director general al Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din România (CNADNR), Costin Mihalache, presedintele CA al CNADR, si alti reprezentanti ai CNADR. De fata la semnarea acestui document memorabil au fost peste o suta de demnitari si alesi bacauani.

“Cu siguranta, 1 aprilie 2015 va fi o zi cu majuscule in istoria administratiei locale pentru ca astazi se semneaza contractul pentru cea mai mare investitie realizata in judetul Bacau dupa 1990, vorbim despre centura ocolitoare a municipiului Bacau”, a declarat, in deschidere, Dragos Benea, apoi a prezentat un scurt istoric al acestui obiectiv: “Stiti foarte bine ca aceasta centura isi are inceputul in 2004, când s-a realizat un studiu de fezabilitate. Intre 2004 si 2012, nu exista istorie pentru acest proiect, ci doar un moment care trebuie uitat, acest obiectiv fiind inaugurat de doua ori. In mai 2012, proaspatul prim-ministru Victor Ponta a promis ca va pune acest obiectiv intre prioritatile Guvernului, tot in 2012 s-a refacut proiectul tehnic, s-au aprobat noii indicatori, iar in aprilie 2013 s-a lansat licitatia. In mai 2014, domnul prim-ministru a spus ca nu pleaca din aceasta pozitie pâna nu se semneaza contractul acestei investitii. Din fericire sau din pacate, pentru unii, astazi este aici si participa la semnarea contractului”.

Despre importanta soselei de centura au vorbit si semnatarii contractului, Narcis Stefan Neaga, directorul CNADNR, si Halim Balkaya, directorul Eko Insaat Ve Tic AS. “Acesta e primul proiect in România si le multumim tuturor celor care ne-au sprijinit in desfasurarea lui si pentru suportul acordat. Singurul nostru obiectiv este sa sa-l terminam in cel mai scurt timp si in cele mai bune conditii”, a declarat Halim Balkay. Presedintele Eko Insaat Ve Tic AS, Koksal Cengiz, a facut o descriere a companiei care, intre altele, realizeaza constructii militare pentru NATO.

Rugat sa explice de ce a ales ziua de 1 aprilie, Victor Ponta a declarat: “In primul rând pentru ca stiam ca veti semna un contract cu o companie din Turcia, le multumesc oaspetilor nostri ca sunt aici, si astazi avem o intâlnire foarte importanta cu presedintele Turciei, nu doar la Guvern, ci si la Camera de Comert si Industrie. Am vrut sa dau un mesaj pentru companiile din Turcia care investesc in România si creeaza locuri de munca. In al doilea rând, pentru ca azi e 1 aprilie si in Bacau nimeni nu mai crede ca aceasta sosea de centura va fi construita.” Eko Insaat Ve Tic AS are peste 2500 de angajati si doreste sa angajeze in zona, incepând din acest an, circa 500 de bacauani, specialisti si nespecialisti.

Sursa articolului: www.desteptarea.ro


Nici un raspuns pentru "S-a semnat contractul pentru soseaua de centura"


    Ai o parere despre subiectul de mai sus?

    Poti folosi cod HTML