Share on whatsapp
Share on facebook
Share on linkedin

Rus: Moldova trebuie legată prin autostrăzi de Transilvania, altfel vor fi probleme sociale mari

Ioan Rus a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă la Cluj, că legătura din Transilvania şi Moldova poate fi făcută prin două autostrăzi, prima fiind Braşov – Bacău, iar cea ce-a doua care să pornească de la Iaşi şi să ajungă la Autostrada Transilvania.

“Pe autostradă noi avem de rezolvat toată ţara, când vom prioritiza în Programul Operaţional. Avem o problemă gravă cu tot ce înseamnă Moldova. Dinamica de dezvoltare a judeţelor din vestul ţării este mai mare decât a celor din est, iar dacă nu facem nimic şi nu prioritizăm o legătură între Moldova şi Transilvania, judeţele de acolo se menţin la un nivel de dezvoltare scăzut şi cu probleme sociale mari. Este inadmisibil pentru un stat naţional. Această legătură se poate face prin autostrada Braşov – Bacău şi una pe deasupra care merge de la Iaşi şi se opreşte pe Autostrada Transilvania. De îndată ce se termină dezbaterea publică a Master Planului pe transport şi vom avea Programul Operaţional, la finele lunii noiembrie, atunci prin acest program vor apărea şi prioritizările”, a spus Rus.

Pentru informații suplimentare accesați: http://www.mediafax.ro/economic/rus-moldova-trebuie-legata-prin-autostrazi-de-transilvania-altfel-vor-fi-probleme-sociale-mari-13375623

lei10,00 lei20,00 lei50,00 lei100,00
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn