Românii sunt săraci, dar au maşină! Cu alte cuvinte, avem mașini, dar nu avem autostrăzi!

Postat pe 18 iunie 2015

29,9 la sută din populaţia României suferă de privare materială severă, mult peste media de 9,9 la sută a Uniunii Europene.

Cu toate acestea, numărul de automobile înmatriculate în România este foarte ridicat, relevă o analiză realizată în cadrul proiectului Monitor Social.

În România, cele mai multe automobile raportate la numărul locuitorilor sunt în regiunea Bucureşti – Ilfov. Aici sunt înmatriculate 427 de maşini de pasageri la mia de locuitori, în timp ce 29 la sută din populaţie suferă de privare materială severă.

Drept comparaţie, media Uniunii Europene este de 445 de maşini de pasageri la mia de locuitori, în condiţiile în care doar 9,9 la sută dintre cetăţenii UE suferă de privare materială severă.

În România, cele mai puţine maşini sunt înmatriculate în regiunea nord-est: 156 de autovehicule la mia de locuitori. La polul opus, 36,8 la sută dintre moldoveni suferă de privare materială severă.

Indicatorul “privare materială severă” desemnează acea parte a populaţiei care nu îşi permite măcar 4 din următoarele 9 obiective: să-şi plătească chiria, ipoteca sau utilitaţile lunare; să-şi menţină căldura în locuinţă; să suporte unele cheltuieli neaşteptate; să mănânce carne sau proteine în mod regulat; să plece într-o vacanţă; să aibă televizor, maşină de spălat, automobil sau telefon.

Proiectul Monitor Social este realizat în România de Fundaţia Friedrich Ebert.

Articolul este preluat din România Liberă.


Nici un raspuns pentru "Românii sunt săraci, dar au maşină! Cu alte cuvinte, avem mașini, dar nu avem autostrăzi!"


    Ai o parere despre subiectul de mai sus?

    Poti folosi cod HTML