Share on whatsapp
Share on facebook
Share on linkedin

Republica Moldova vrea Autostradă: „Investitorii chinezi sunt interesați să realizeze proiecte de dezvoltare a infrastructurii în R. Moldova”

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, Vasile Botnari, a discutat astăzi cu reprezentanţii corporaţiei chineze AVIC International Holding Corporation despre realizarea unor noi proiecte de infrastructură în ţara noastră cu atragerea investiţiilor chineze.

Vicepreşedintele corporaţiei Liu Jun a exprimat intenţia AVIC de a se implica în realizarea proiectelor investiţionale majore în ţara noastră. „Interesul corporaţiei pentru Moldova este determinat de potenţialul în domeniul transporturilor, oferit de amplasarea geografică favorabilă, inclusiv prin faptul că se află pe traseul căii mătăsii, proiect de actualitate pentru Guvernul Chinei”, a menţionat Liu Jun.

El a precizat că, în cadrul vizitelor tehnice ale experţilor AVIC în Republica Moldova au fost identificate mai multe potenţiale proiecte de interes reciproc în domeniul reabilitării drumurilor, al infrastructurii feroviare, al modernizării materialului rulant de la Calea Ferată, respectiv pentru implementarea standardelor moderne de siguranță feroviară și construirea centrelor logistice multimodale.

„Suntem extrem de interesaţi de atragerea investiţiilor pentru realizarea proiectelor de infrastructură. Este important că există interes şi din partea investitorilor faţă de aceste domenii strategice pentru ţara noastră. Sperăm că în timpul apropiat să putem dezvolta proiecte reale, care vor rezulta în urma acestor discuţii”, a declarat, în cadrul întrevederii, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, Vasile Botnari.

AVIC este una dintre principalele companii chineze de investiţii cu activitati in transport, comert, logistică şi managementul activelor.

Observație: Comunicatul de presă a fost preluat de pe site-ul oficial al Ministerului Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor al Republicii Moldova.

lei10,00 lei20,00 lei50,00 lei100,00
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn