Share on whatsapp
Share on facebook
Share on linkedin

Republica Moldova s-a angajat să implementeze cele mai bune practici internaționale privind calitatea în transportul rutier

Moldova s-a alăturat Cartei Calității pentru Transportul Rutier International, implementarea căreia s-a decis în cadrul Forumului Internațional de Transport de la Leipzig. Republica Moldova a fost reprezentată la acest importat Forum de către de ministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Vasile Botnari.

Prin aprobarea Cartei Calității, de rând cu cele 43 de state membre ale sistemului de autorizații multilaterale CEMT, Republica Moldova și-a asumat angajamentul de a implementa cele mai bune practici internaționale privind calitatea în transport.

Punerea în aplicare a prevederilor Cartei în Republica Moldovei, potrivit ministrului Vasile Botnari, este strâns legată de implementarea noului Cod al Transporturilor Rutiere, care a intrat în vigoare la finele anului 2014. Documentul stabilește noicondiţii de acces la ocupaţie pentru operatorii de transport rutier: buna reputaţie,capacitatea financiară şi profesională, baza tehnico-materială.

Pe lângă obiectivul de ridicare a calității transporturilor rutiere la un nivel internațional, aplicarea Cartei Calității reprezintă un pas important în eliminarea restricțiilor existente în cadrul sistemului de autorizații multilaterale CEMT, fapt ce va avea impact pozitiv asupra repartizării cotelor CEMT.

Forumul Internaţional de Transport, care se desfăşară în perioada 27-29 mai, este o platformă inter-guvernamentală globală care reunește delegaţii din toată lumea, reprezentanţi din Guverne, din business, precum şi din comunitatea ştiinţifică. În acelaşi timp, Forumul Internaţional de Transport asigură cadrul necesar Ministerelor de profil pentru a continua să lucreze împreună la nivel internaţional.

În cadrul reuniunii, miniştrii celor 54 de ţări membre au susținut aderarea la acest important For a altor trei state: Israel, Maroc și Argentina.

Comunicatul de presă a fost publicat pe site-ul oficial al Ministerului Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor al Republicii Moldova.

lei10,00 lei20,00 lei50,00 lei100,00
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn