Primii paşi pentru cel mai mare proiect de infrastructură a Iaşului

Postat pe 4 iunie 2015

Cel mai important proiect de revitalizare a comerţului şi economiei ieşene a trecut primul test în Consiliul Judeţean Iaşi. Şefii din administraţia judeţului anunţă că au aprobat documentaţia de atribuire a contractului de servicii de elaborare a studiului de fezabilitate pentru Centrul Intermodal Regional de Transport Marfă, făcând parte din pregătirea proiectului de execuţie.

Noul centru va fi aplasat pe reţeaua rutieră şi feroviară centrală TEN-T, asigurând conectarea la viitoarea autostradă Târgu Mureş – Iaşi – Ungheni, facilitând legătura feroviară cu Republica Moldova, Ucraina şi Rusia.

„Realizarea investiţiei de bază va cuprinde platforma de depozitare temporară a unităţilor intermodale de marfă, asigurarea utilităţilor, accesul feroviar şi lucrări aferente de infrastructură feroviară şi lucrări aferente infrastructurii rutiere şi feroviare din interiorul terminalului”, se arată în proiect.

Centrul Intermodal va fi construit la Holboca, pe o suprafaţă de 30 de hectare, urmând să fie realizată o conexiune cu Aeroportul Iaşi, costurile totale ridicându-se la 206.066.435 lei.

Articolul a fost preluat din Ziarul Evenimentul.


Nici un raspuns pentru "Primii paşi pentru cel mai mare proiect de infrastructură a Iaşului"


    Ai o parere despre subiectul de mai sus?

    Poti folosi cod HTML