Primele patru proiecte selectate de BEI pentru finanțare prin Planul Juncker. Autostrada Iași – Târgu Mureș nu se numără printre acestea.

Postat pe 24 aprilie 2015

Banca Europeană de Investiții a anunțat primele proiecte selectate pentru a primi garanții din bugetul Uniunii Europene prin Fondul European de Investiții Strategice (FEIS), parte din Planul Juncker: investiții în cercetarea din domeniul sănătății – Spania, extinderea unui aeroport cheie – Croația, construirea a 14 noi centre de sănătate – Irlanda, susținerea inovării industriale – Italia.

Banca Europeană de Investiții a aprobat împrumuturi însumând până la 300 milioane euro pentru proiecte care se așteaptă să primească finanțare prin FEIS, care vor susține o investiție totală de 850 milioane euro pentru proiecte ale sectorului public și privat.

Aprobarea urmează unei analize detaliate la nivel tehnic și financiar a Băncii Europene de Investiții, În urma aprobării board-ului BEI, negocierile pe detalii financiare și legislative vor fi finalizate în lunile următoare. Alte proiecte care se așteaptă să fie transmise board-ului BEI în lunile următoare se referă la energie regenerabilă, eficiență energetică, suport pentru cercetare, dezvoltare și inovare, proiecte pentru infrastructura digitală și cea socială, împrumuturi destinate IMM.

Citește comunicatul integral al BEI aici

Președintele BEI, Werner Hoyer a declarat că primele patru inițiative aprobate de bancă sunt cruciale în extinderea suportului pentru IMM-urile inovative, care sunt coloana vertebrală a economiei.
Vicepreședintele Comisiei Europene, Jyrki Katainen, a salutat printr-o postare pe contul său de Facebook anunțul BEI.

Sursa articolului: http://m.hotnews.ro/stire/19992827


Nici un raspuns pentru "Primele patru proiecte selectate de BEI pentru finanțare prin Planul Juncker. Autostrada Iași - Târgu Mureș nu se numără printre acestea."


    Ai o parere despre subiectul de mai sus?

    Poti folosi cod HTML