Ponta îşi prezintă planul pentru autostrăzi în faţa USL: printre ele autostrada Bacău – Braşov. Fenechiu: “Dacă se va face cu fonduri europene, în proporţie de 90% Comisia Europeană o respinge”

Postat pe 4 decembrie 2013

Premierul Victor Ponta vine marţi în Parlament pentru a prezenta aleşilor USL ce autostrăzi se vor construi în următorii ani, printre priorităţile Guvernului numărându-se şi autostrada Braşov- Bacău. Un lobby insistent pentru realizarea acestei autostrăzi l-a făcut deputatul Viorel Hrebenciuc.Vicepreşedintele PNL, Relu Fenechiu, a declarat pentru gândul că dacă se va încerca construirea acestei autostrăzi cu bani europeni, Comisia Europeană va respinge proiectul, deoarece nu este cuprins în reţeaua transeuropeană de transport TEN-T.

Surse din PSD au declarat pentru gândul că printre proiectele prioritare pe care premierul Ponta le va prezenta în faţa parlamentarilor USL se numără autostrada Bacău – Braşov. În schimb, pentru autostrada Iaşi – Târgu Mureş se va reface studiul de fezabilitate, singurul tronson care are şanse să intre în discuţie fiind Ungheni – Iaşi – Neamţ. Tronsonul Târgu – Mureş – Neamţ este considerat momentan prea costisitor de Guvern, care preferă să aloce banii pentru alte proiecte de infrastructură.

Alte informații puteți găsi accesând următorul link:
http://www.gandul.info/politica/ponta-isi-prezinta-planul-pentru-autostrazi-in-fata-usl-printre-ele-autostrada-bacau-brasov-fenechiu-daca-se-va-face-cu-fonduri-europene-in-proportie-de-90-comisia-europeana-o-respinge-11735979


Nici un raspuns pentru "Ponta îşi prezintă planul pentru autostrăzi în faţa USL: printre ele autostrada Bacău – Braşov. Fenechiu: “Dacă se va face cu fonduri europene, în proporţie de 90% Comisia Europeană o respinge”"


    Ai o parere despre subiectul de mai sus?

    Poti folosi cod HTML