Share on whatsapp
Share on facebook
Share on linkedin

PO Infrastructura Mare 2014-2020 a fost aprobat de catre Comisia Europeana

Programul Operational pentru Infrastructura Mare (POIM) 2014 – 2020 a primit, in sfarsit, unda verde din partea Comisiei Europene. Prin acest program se vor realiza investitii de circa 9,5 miliarde de euro din fondurile regionale ale UE in proiecte de mediu, energie si transporturi.

Acest program a acaparat mai bine de jumatate din cele 23 de miliarde de euro alocate Romaniei prin politica de coeziune a UE, iar daca se aduna si cofinantarea de la bugetul national, vor rezulta peste 11,8 miliarde de euro dedicati cresterii economice si crearii locurilor de munca.

POIM 2014 – 2020 va asigura finantarea proiectelor de investitii in urmatoarele sectoare ale Romaniei:

  • transport, in acord cu MasterPlanul General de Transport, cu o alocare de 6,8 mld. euro (din care UE – 5,1 mld. euro);
  • mediu, in vederea conformarii cu prevederile directivelor europene si a indeplinirii angajamentelor din Tratatul de Aderare pentru sectorul de apa si deseuri, precum si in vederea protectiei biodiversitatii si prevenirii inundatiilor si eroziunii costiere, cu o alocare de 4,47 mld euro (din care UE – 3,8 mld. euro);
  • energie, in acord cu obiectivele Strategiei Europa 2020, in vederea reducerii consumului de energie in industrie si in sectorul casnic si al promovarii utilizarii resurselor regenerabile mai putin utilizate, cu o alocare de 0,6 mld. Euro (din care UE – 0,52 mld. euro).

Sursa: MFE, Comisia Europeana

Materialul a fost publicat pe www.finantare.ro

lei10,00 lei20,00 lei50,00 lei100,00
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn

Alte articole

Distribuie

Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn