Share on whatsapp
Share on facebook
Share on linkedin

PNL: Prezența la Iași a premierului Victor Ponta pe 24 ianuarie ar fi cea mai mare sfidare la adresa ieșenilor care au aflat oficial ieri de la Guvern că Moldova NU va avea autostradă

Ieri, prin prezentarea strategiei generale de construcție a infrastructurii de transport, Victor Ponta și PSD au confirmat faptul că, până în 2030 (cel puțin!), Moldova nu va fi legată de Transilvania și de restul Europei printr-o autostradă.

Segmentul Târgu Mureș – Târgu Neamț – Iași va fi singura autostrada “fazată” – „drum expres transformat apoi in autostrada”, o confirmare a bătăii de joc și a disprețului față de această regiune cu cele mai multe nevoie din punct de vedere al infrastructurii și al dezvoltării. În mod oficial, Moldova (cea mai săracă regiune a României și a Uniunii Europene) este în mod deliberat discriminată și deprioritizată de către Executivul României, ignorându-se toate semnalele venite dintr-o regiune cu 4 milioane de locuitori.

Așadar, după proteste publice masive, după ce inclusiv cetățeni, organizații non-guvernamentale, jurnaliști, zeci de membri ai Parlamentului din toate partidele politice, președinți de Consilii Județene, primari au creat o companie publică aproape unică în România pentru a arăta urgența acestei autostrăzi, totul este disimulat.

Atunci când primul ministru vorbește despre interconectarea provinciilor istorice până în 2018 (centenarul Marii Uniri) lasă în mod deliberat Moldova fără autostradă. Ieri, la evenimentul de la Ministerul Transporturilor, a confirmat că Moldova nu va fi interconectată, ci va fi doar un „început” (după propriile declarații).

Prezența la Iași a premierului Victor Ponta, la ceremonia prilejuită de aniversarea micii uniri (24 ianuarie) ar fi cea mai mare sfidare la adresa ieșenilor: după ce ai blocat construcția autostrăzii Moldova-Transilvania, condamnând astfel întreaga regiune la sărăcie, vii să vorbești în Piața Uniri din Iași (simbolul unirii românilor de la 1859) despre unire, despre proiectul României 2018 (centenarul Marii Uniri)? Victor Ponta și PSD nu pot veni în fața ieșenilor la 10 zile după ce au emis actul de oficializare a sărăciei pentru încă 15 ani a Moldovei. Dacă totuși va veni, va trebui să spună în fața a 10.000 de ieșeni de ce își bate joc de fosta capitală a României și de patru milioane de români. Nu ar fi nicio surpriză dacă Victor Ponta va primi tratamentul pe care l-a avut Traian Băsescu la 24 ianuarie 2011…

Pentru detalii suplimentare, vă recomandăm să accesați: http://www.topiasi.ro/

lei10,00 lei20,00 lei50,00 lei100,00
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn