Share on whatsapp
Share on facebook
Share on linkedin

PNL: Din cauza PSD trebuie să căutăm sprijin pentru autostradă la Chişinău, nu la Bucureşti

Deputatul Anton Doboş a criticat prevederile bugetului de stat şi demersurile pentru sprijinirea proiectului autostrăzii Iaşi – Tg. Mureş.

Noul buget de stat încurajează evaziunea fiscală şi nu rezolvă niciuna dintre problemele de infrastructură ale Iaşului. Reprezentanţii PNL consideră că forma adoptată de Parlament a bugetului pe anul viitor dă impresia că ar fi fost întocmită „pe genunchi“. „Este un buget nesustenabil, în special în ce priveşte veniturile. Faptul că se prevede un nivel al veniturilor în PIB de doar 31,9%, cu un procent mai mic decât în bugetul pe 2014, pare să arate că se doreşte să se lase frâu liber evaziunii fiscale, că Guvernul nu are soluţii pentru combaterea acesteia. Am putea trage concluzia că PSD se pregăteşte de opoziţie şi vor să ne lase nouă toate problemele“, a declarat deputatul PNL Anton Doboş.
Acesta a criticat bugetul şi pentru că nu sunt prevăzute investiţiile concrete intenţionate anul viitor, ci doar sume globale pe ministere. Astfel, miniştrii ar avea mână liberă să finanţeze ce investiţii doresc, fără a li se putea reproşa că nu respectă planurile iniţiale. „Cu toată susţinerea anunţată de toată lumea, autostrada nu există în buget. Colegii de la PSD au făcut un amendament, l-au trecut prin comisii, dar nu l-au mai susţinut în plen, aşa că a căzut. Amendamentul nostru pe aceeaşi temă a fost respins în comisii, unde PSD este majoritar. Am cerut 10 milioane lei pentru Spitalul «Sf. Maria» şi am obţinut doar promisiunea verbală a ministrului Sănătăţii că se va încerca finanţarea. În privinţa blocurilor cu risc seismic, ministrul Dragnea mi-a spus că nu a primit nicio solicitare din partea niciunei primării, deci nici a Iaşului. PSD, UNPR, PC şi PLR au votat un buget gol, care nu are nimic pentru Iaşi sau Moldova“, a spus Doboş.
Acesta a afirmat că la audierea ministrului Transporturilor, Ioan Rus, în comisii, nu a putut obţine un răspuns clar cu privire la proiectul autostrăzii Iaşi – Târgu Mureş şi nici cu privire la data la care masterplanul de transport, în baza căruia se pot solicita fonduri europene pentru infrastructură, va fi revizuit. „Cred că nu Guvernul nostru, ci cel al Republicii Moldova ne-ar putea ajuta să avem autostradă. Proiectul este esenţial şi pentru ei. Dacă Republica Moldova ar pune presiune pentru realizarea autostrăzii, ar mai fi poate o şansă“, a apreciat liberalul.

Material publicat de Ziarul de Iasi.

lei10,00 lei20,00 lei50,00 lei100,00
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn