Share on whatsapp
Share on facebook
Share on linkedin

PNL anunta ca nu va vota Masterplanul de Transport fara autostrada dintre Moldova si Transilvania

Vicepreşedintele PNL Cristian Adomniţei a afirmat, vineri, într-o conferinţă de presă, că prin rezoluţia adoptată de BPN la Iaşi liberalii transmit Guvernului un mesaj clar pentru introducerea de urgenţă a autostrăzii Moldova – Transilvania în Masterplanul General de Transport al României, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit lui Adomniţei, regiunea Nord-Est este cea mai săracă regiune a României şi a Uniunii Europene, iar distribuţia investiţiilor în infrastructură, aşa cum este reflectată în versiunea actuală a Master Planului General de Transport, este total disproporţionată.

În rezoluţia adoptată de PNL se arată că doar zece la sută din fonduri sunt alocate Regiunii Nord-Est şi nord-estului Transilvaniei, ceea ce va conduce la adâncirea profundă a decalajelor inter-regionale.

“Cerem Comitetului de elaborare şi de monitorizare a Master Planului General de Transport, împreună cu celelalte patru milioane de locuitori ai Regiunii, includerea în varianta finală a acestuia, printre proiectele prioritare ale României, a Autostrăzii Moldova – Transilvania (Târgu-Mureş – Ditrău – Târgu Neamţ – Iaşi – Ungheni). Solicităm ca acest lucru să se întâmple înainte de aprobarea, de către Guvern, a documentului final”, se arată în rezoluţia adoptată la Iaşi de către BPN al PNL.

Adomniţei a mai spus, în aceeaşi conferinţă de presă, că Guvernul nu ar fi introdus în urmă cu o săptămână autostrada în Materplanul General de Transport dacă nu ar fi existat “rezistenţa” de la Iaşi şi că speră ca Victor Ponta să-şi respecte promisiunile făcute la Iaşi în cursul zilei de vineri.

“Sper să nu fie o minciună a PSD, iar autostrada să nu se facă. Iniţial, în prima formă a Masterplanului, guvernul PSD a şters autostrada Moldovei de pe hartă, promiţând că face drum expres. Dar drumul expres este altceva, viteza de deplasare este mai mică, iar curbele în munţi sunt mai strânse. Este o mare minciună că drumul expres se poate transforma ulterior în autostradă”, a spus Adomniţei.

Vicepreşedintele PNL a mai spus că Ponta a văzut că a pierdut clar alegerile prezidenţiale în municipiul Iaşi, luând doar 39 la sută, şi că liderul PSD nu îşi permite să mai piardă puncte.

“Vom lupta ca tot ceea ce a spus Ponta la Iaşi aşa să şi rămână”, a adăugat liderul liberal.

Premierul Victor Ponta a anunţat, vineri, la Iaşi, că autostrada Ungheni – Iaşi – Târgu Mureş, în cazul căreia au existat numeroase controverse, este inclusă în forma ”aproape finală” a Masterplanului de transport rutier, care va fi trimisă Comisiei Europene, după ce va trece prin Parlament şi Guvern

Sursa materialului: www.gandul.info

lei10,00 lei20,00 lei50,00 lei100,00
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn