Share on whatsapp
Share on facebook
Share on linkedin

Ping-pong cu autostrada Iasi – Targu Mures din cauza CNADNR. Ce se intampla acum?

Compania de Drumuri si Autostrazi (CNADNR) trece oficial de la Secretariatul general al Guvernului in subordinea Ministerului Transporturilor, potrivit unei ordonante de urgenta adoptate de Executiv si publicata in Monitorul Oficial. Practic, CNADNR revine la Ministerului Transporturilor de unde a fost luata la inceputul anului 2013, atunci cand in Guvernul Ponta 2 a intrat Dan Sova caruia i-a fost repartizat noul portofoliu de ministru delegat pentru mari proiecte de infrastructura.

Practic, atunci, noul minister creat pentru Dan Sova a fost integrat in cadrul Secretariatului General al Guvernului, iar CNADNR a fost trecuta in subordinea SGG. Mutarea a creat situatii stranii inca de la inceput, ministrul Transporturilor de atunci, Relu Fenechiu declarand ca a fost abilitat de premier sa se ocupe el de soarta autostrazii Targu Mures – Iasi, in timp ce restul autostrazilor ramaneau la CNADNR si Dan Sova.
Ulterior, cand la Transporturi a venit Ramona Manescu, “soarta” autostrazii Targu Mures – Iasi a fost inapoiata oficial ministrului Sova.
Dupa iesirea liberalilor din guvern, Sova a fost numit Minsitru al Transporturilor si, desi oficial CNADNR a ramas in subordinea SGG condus de un secretar de stat, Dan Sova s-a ocupat tot el de soarta drumurilor si autostrazilor din Romania.
Dan Sova justifica implicarea sa in soarta autostrazilor, desi nu le mai avea oficial in portofoliu, explicand ca premierul Ponta i-a cerut personal sa coordoneze si sa supravegheze CNADNR-ul.
Ulterior, dupa debarcarea lui Sova din Guvern in luna iunie 2014, la Transporturi a venit ministrul Ioan Rus care, initial, nu a putut confirma sau infirma ca se va ocupa tot el si de CNADNR. Dupa primele sedinte de Guvern s-au clarificat lucrurile si situatia a ramas neschimbata: Ioan Rus a preluat coordonarea CNADNR, desi oficial este in curtea altui minister.

Sursa materialului:

http://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/ping-pong-cu-autostrada-iasi-targu-mures-din-cauza-cnadnr-ce-se-intampla-acum–83194.html

lei10,00 lei20,00 lei50,00 lei100,00
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn