Share on whatsapp
Share on facebook
Share on linkedin

Oprea consideră inoportună refacerea SF pentru autostrada Iaşi – Târgu Mureş

Senatorul Dumitru Oprea consideră total inoportună refacerea studiului de fezabilitate pentru autostrada Iaşi – Târgu Mureş, care nici nu este inclusă în lista de priorităţi pentru perioada 2014-2020.

Într-o întrebare adresată Ministrului Transporturilor Ioan Rus, marţi, 26 mai 2015, parlamentarul liberal a arătat că realizarea unui nou studiu de fezabilitate nu are nici o raţiune economică, financiară sau de bun simţ. Este inexplicabilă cheltuirea a aproximativ 5 milioane de euro, în condiţiile în care Ministrul Transporturilor a refuzat sistematic să transforme proiectul autostrăzii Iaşi – Târgu Mureş într-o prioritate guvernamentală.

În acest context, senatorul ieşean i-a solicitat domnului Ioan Rus să precizeze cine a cerut acest nou studiu de fezabilitate, care au fost motivele şi din ce fonduri va fi suportat, mai ales că rapiditatea cu care s-a semnat contractul induce ideea unor posibile interese imobiliare, în funcţie de care se doreşte devierea traseului.

În plus, studiul analizează o porţiune care nu ridică probleme, fiind omis exact tronsonul cu dificultăţi majore, cel din munţi. În finalul intervenţiei, parlamentarul Dumitru Oprea consideră că Ministrul Transporturilor este obligat să justifice elementele de cost avute în vedere când s-a ajuns la suma astronomică pentru actualizarea studiului de fezabilitate şi să spună câţi km de autostradă s-ar fi construit cu aceşti bani.

Articolul a fost preluat din Ziarul de Iași.

lei10,00 lei20,00 lei50,00 lei100,00
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn