Share on whatsapp
Share on facebook
Share on linkedin

Noua găselniţă a Guvernului, ca să calmeze Moldova: Autostrada MONTANA

Autostrada Montana între Borş şi Ungheni, autostrada Dunăre-Marea Neagră între Constanţa-Bucureşti-Craiova-Constanţa, magistrala de metrou Bragadiru-Voluntari şi cea către Otopeni se numără printre propunerile pe care România le-a înaintat Comisiei Europene spre a fi finanţate dintr-un fond special de 21 de miliarde de euro destinat investiţiilor strategice din Uniunea Europeană. Competitia va fi insa uriasa: CE va avea de selectat doar cateva proiecte din mii de astfel de propuneri la nivelul intregii Europe.

Cea mai importantă investiţie pentru care România cere bani din acest fond de 21 de miliarde de euro este Autostrada Montana, care va parcurge România de la vest la est, prin nordul ţării, între Borş-Gilău-Turda-Târgu Mureş-Iaşi-Ungheni, proiectul având un cost estimat la 7,5 miliarde de euro, potrivit datelor publicate pe site-ul Comisiei Europene.

Pe aceeaşi listă de proiecte înaintată Comisiei Europene se regăseşte proiectul de reabilitare şi modernizare a căii ferate Moldova – Transilvania, în valoare de 4,3 miliarde de euro. Ruta feroviara cuprinde centrele economico-sociale Iaşi, Suceava, Cluj-Napoca, Oradea. În prezent, este în pregătire un studiu de fezabilitate pentru 655 km de cale ferată.

Comisia Europeană a lansat un fond de 21 de miliarde de euro pentru investiţii strategice despre care estimează că va genera investiţii în valoare totală de 315 miliarde de euro la nivel european în perioada 2015-2017.

Sursa articolului:
http://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/noua-gaselnita-a-guvernului-ca-sa-calmeze-moldova-autostrada-montana–82462.html

lei10,00 lei20,00 lei50,00 lei100,00
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn

Alte articole

Distribuie

Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn