Share on whatsapp
Share on facebook
Share on linkedin

Nici cal, nici măgar: Guvernul PSD promite autostradă de la Iaşi la Tg Neamţ, iar mai departe până la Tg Mureş va fi drum expres

Autostrada spre Ardeal începe să se vadă, dar numai până la Tg Neamţ. Adică un traseu de numai 100 de kilometri.

Primarul Gheorghe Nichita a declarat azi că lucrările la autostrada Ungheni-Iaşi-Târgu Neamţ vor începe în 2015 sau 2016, în timp ce tronsoanele Târgu Neamţ-Ditrău şi Ditrău-Târgu Mureş vor fi iniţial drumuri expres, urmând ca apoi să fie transformate în autostradă.

Nichita a spus că autostrada Ungheni-Iaşi-Târgu Neamţ va fi proiectată în anul 2015 şi că în acelaşi an va fi făcută şi licitaţia pentru demararea lucrărilor.

„Vor fi şi bani alocaţi pentru începerea lucrărilor în 2015 sau în 2016. Se vor proiecta în aceeaşi perioadă, tot ca autostradă porţiunile Târgu Neamţ-Ditrău şi Ditrău-Târgu Mureş. După ce se vor proiecta se vor căuta surse de finanţare pentru a se face drum expres în primă fază, iar apoi, în faza a doua autostradă”, a afirmat primarul Iaşului.

Nichita a precizat că pe tronsoanele care travesează munţii între Moldova şi Transilvania lucrările se vor face în regim de autostradă, chiar dacă titulatura va fi de drum expres.

Nichita a precizat că speră ca autostrada care să lege Moldova de vestul ţării să prindă contur cât mai repede şi să nu mai fie doar „o dispută politică”.

Primarul Iaşului a anunţat că ministrul Transporturilor Ioan Rus va veni la Iaşi săptămâna viitoare şi va prezenta soluţiile de finanţare pentru tronsoanele de autostradă Târgu Neamţ-Ditrău şi Ditrău-Tg. Mureş.

„Ministrul Rus va prezenta strategia pentru drumuri pe zona Moldovei. Va veni şi ministrul Dezvoltării Liviu Dragnea şi vom discuta şi alte proiecte importante ale Iaşiului, inclusiv spitalul regional de urgenţe”, a declarat Gheorghe Nichita.

Sursa materialului:
http://www.jurnalvirtual.ro/2015/01/13/nici-cal-nici-magar-guvernul-psd-promite-autostrada-de-la-iasi-la-tg-neamt-iar-mai-departe-pana-la-tg-mures-va-fi-drum-expres/

lei10,00 lei20,00 lei50,00 lei100,00
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn