Share on whatsapp
Share on facebook
Share on linkedin

Ministrul Ioan Rus bate drumul pana la Iasi pentru a ne vorbi despre autostrazi

Acesta va prezenta la primărie, la ora 14.30, masterplanul de transport. Primarul anunţase anterior că s-a îmbolnăvit şi nu mai vine. La Ziua Unirii de la Iaşi vor veni şi preşedintele, premierul şi alţi şase miniştri

Primul ministru Victor Ponta ajunge mâine la Iaşi. Vizita premierului vine în contextul manifestărilor de sâmbătă dedicate sărbătoririi a 156 de ani de la Unirea Principatelor Române. Potrivit primarului Gheorghe Nichita, Ponta va sosi la Iaşi cu o zi mai devreme, pentru o întâlnire politică organizată de filială judeţeană a PSD.
La evenimentele din 24 ianuarie din Piaţa Unirii şi-au anunţat participarea şi alţi oficiali guvernamentali, precum şi preşedintele ţării, Klaus Iohannis. „Fac apel la ieşeni să vină într-un număr cât mai mare: e prima dată când sărbătorim 24 ianuarie cu acte în regulă ca sărbătoare naţională. Vreau să fac un apel la partidele politice, să nu politizăm acest eveniment, pentru că într-adevăr avem foarte multe personalităţi care s-au anunţat şi eu cred că în felul acesta punem Iaşul în evidenţă foarte bine“, a declarat primarul Nichita.
Pe 24 ianuarie, Primăria ar putea încheia un protocol de colaborare cu Chişinăul şi Cernăuţiul, edilii celor două oraşe din Moldova şi Ucraina fiind aşteptaţi la manifestările din Piaţa Unirii. „E vorba de un acord linie de educaţie, cultură sau administraţie publică“, a precizat primarul Iaşului.
Dintre membrii Guvernului care se vor deplasa la Iaşi se numără miniştrii Liviu Dragnea (Dezvoltare Regională), Ioan Vulpescu (Cultură), Eugen Teodorovici (Fonduri Europene), Liviu Pop (Dialog Social), Bogdan Aurescu (Externe) şi Sorin Câmpeanu (Educaţie şi Cercetare). Cu o zi înainte, adică astăzi, va sosi în capitala Moldovei Ioan Rus, ministru al Transporturilor, în contextul controverselor privind realizarea legăturii rutiere Iaşi – Tg Mureş.
Rus va face astăzi la ora 14,30 la Primărie o prezentare a masterplanului de transport. Primarul anunţase anterior, în cursul dimineaţii de ieri, că Rus nu mai vine la Iaşi, adăugând că acesta se confruntă cu probleme de sănătate.

Oficialităţile centrale care sunt aşteptate sâmbătă la Iaşi au fost invitate şi de societatea civilă la o dezbatere pe tema realizării autostrăzii Iaşi – Tg. Mureş, eveniment organizat de către grupul civic Moldova vrea autostradă.

Sursa materialului: http://www.ziaruldeiasi.ro/

lei10,00 lei20,00 lei50,00 lei100,00
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn

Alte articole

Distribuie

Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn