Ministerul Transporturilor, cu trei şefi în 2014, reprimeşte autostrăzile, extinse pe hârtie cu drumuri expres

Postat pe 6 ianuarie 2015

Ministerul Transporturilor, condus în 2014 de trei miniştri, cu viziuni şi obiective diferite, a primit înapoi gestiunea CNADNR, iar planurile privind dezvoltarea reţelei rutiere s-au modificat semnificativ în decursul anului, multe proiecte de autostrăzi fiind înlocuite cu planuri de drumuri expres.

Reţeaua de autostrăzi din România numără în prezent aproape 700 de kilometri. CNADNR a inaugurat 50 de kilometri de autostradă în acest an (22 de kilometri între Orăştie şi Sibiu, respectiv 28 de kilometri între Nădlac şi Arad), mai puţin de jumătate faţă de nivelul din 2013.

Pentru 2015, şeful CNADNR, Narcis Neaga, declara recent că estimează finalizarea a încă 50 de kilometri de autostradă. În noiembrie, CNADNR comunica într-un răspuns la solicitarea MEDIAFAX că a planificat anul viitor deschiderea traficului rutier pentru 17 kilometri noi.

În primele nouă luni ale acestui an, CNADNR a plătit companiilor implicate în construcţia de autostrăzi suma de 767,1 milioane lei. Comparativ, în perioada ianuarie – septembrie 2013 suma achitatã constructorilor de autostrăzi a fost de 2,6 ori mai mare, ridicându-se la 2,03 miliarde lei. În 2013, constructorii de autostrăzi au primit în total 3,08 miliarde lei de la CNADNR, sumele fiind fără TVA.

Schimbările la conducerea Ministerului Transporturilor şi mandatele scurte, de câteva luni, desele modificări aduse managementului principalelor companii din subordinea instituţiei, alături de reducerea drastică a investiţiilor în acest an şi lipsa unei strategii unitare în domeniul infrastructurii pe termen lung, generază un climat de instabilitate şi frustrare în rândul reprezentanţilor industriei de transport şi construcţii.

“Miniştrii şi partea de conducere vin şi pleacă cu o viteză fantastică. Cred că nici nu ştiu de unde se ia liftul. Când învaţă şi ei de unde să ia liftul ca să urce în birou acolo, la etajul 1 probabil, sau merg pe scări, deja sunt schimbaţi”, spunea, în vara acestui an, Radu Dinescu, secretarul general al UNTRR.

Pentru mai multe informații, vă recomandăm să accesați:
http://www.mediafax.ro/economic/ministerul-transporturilor-cu-trei-sefi-in-2014-reprimeste-autostrazile-extinse-pe-hartie-cu-drumuri-expres-13743135


Nici un raspuns pentru "Ministerul Transporturilor, cu trei şefi în 2014, reprimeşte autostrăzile, extinse pe hârtie cu drumuri expres"


    Ai o parere despre subiectul de mai sus?

    Poti folosi cod HTML