Share on whatsapp
Share on facebook
Share on linkedin

Ministerul a revizuit masterplanul de transport. Autostrada Iași – Tg Mureș nu există

Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, nu a inclus autostrada Iași – Târgu Mureș în varianta revizuită a masterplanului național de transport.

Rus a prezentat într-o conferință de presă propunerile care au venit la Minister, iar, la capitolul autostrăzi, doar patru modificări vor fi aduse:

1. Introducerea drumului expres Sibiu – Pitești ca autostradă „fazată”, în perioada de programare 2014 – 2020

2. Includerea centurii Bucureștiului la nivel de autostradă

3. Includerea variantei ocolitoare Timișoara Sud în Scenariul de Referință a masterplanului

4. Necesitatea realizării unui proiect de autostradă/drum expres între Făgăraș și Târgu Mureș Timișoara a mai înregistrat o victorie – terminalul intermodal va fi mutat la aeroportul Traian Vuia.

O modificare asemănătoare era necesară și la Iași, atât timp cât masterplanul propune terminal la Socola, iar Consiliul Județean are un proiect (depus inclusiv pentru fonduri europene) pentru realizarea terminalului în Holboca, în apropiere de aeroportul Iași. Amintim că, în campanie electorală, Rus a vorbit despre necesitatea autostrăzii Est – Vest susținând, nici mai mult, nici mai puțin, că există resurse pentru realizarea acesteia până în 2018.

Fără includerea autostrăzii în masterplan, proiectul NU POATE FI FINANȚAT!
Calendarul aprobării masterplanului: – 30 noiembrie 2014 – consultantul finalizează draftul masterplanului și strategia de implementare a acestuia – până în data de 20 decembrie 2014 propunere de aprobare în Guvern în primă lectură a draftului – 15 ianuarie 2015 – finalizare evaluare de mediu

Citește mai multe pe http://cityzen.ro/ministerul-a-revizuit-masterplanul-de-transport-autostrada-iasi-tg-mures-nu-exista/

lei10,00 lei20,00 lei50,00 lei100,00
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn

Alte articole

Distribuie

Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn