Share on whatsapp
Share on facebook
Share on linkedin

Mii de persoane protestează la Iasi, cerând guvernului începerea lucrărilor la autostrada? NU, doar la Mioveni.

Aproape 7.000 de persoane, membri ai Sindicatului Autoturisme Dacia, dar şi rude ale acestora, protestează, joi, în centrul oraşului Mioveni, cerând Guvernului începerea lucrărilor la autostrada Piteşti-Sibiu, modificarea Codului Muncii şi exprimându-şi dezacordul faţă de proiectul de regionalizare.

Protestatarii s-au adunat, joi după-amiază, în centrul oraşului Mioveni, pentru a-şi exprima nemulţumirea faţă de „tergiversarea de către Guvern a începerii lucrărilor la autostrada Sibiu-Piteşti”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Manifestanţii solicită, de asemenea, modificarea unora dintre prevederile Codului Muncii, considerând că acesta conţine unele „prevederi abuzive pentru salariaţi”, şi acuză, totodată, lipsa de proiecte din partea autorităţilor privind creşterea numărului locurilor de muncă.

Liderii de sindicat care au luat cuvântul la protest au spus că se tem că îşi vor pierde locurile de muncă, din cauza lipsei autostrăzii şi au acuzat faptul că „o prioritate a clasei politice este acordarea de pensii speciale pentru parlamentari”.

Protestatarii au scandat „Jos Guvernul”, „Jos, jos Guvern mincinos” şi „Toţi pentru unul, unul pentru toţi”.

”Întreaga clasă politică este de vină pentru ceea ce se întâmplă azi cu noi, minciunile lor trebuie să înceteze. Trebuie să-i facem să înţeleagă că lucrează pentru noi”, a spus liderul unuia dintre sindicatele care participă la acest protest organizat de Sindicatul Autoturisme Dacia.

„Sindicatul Autoturisme Dacia a hotărât să demonstreze faţă de Guvernul Ponta pentru minciunile şi pentru inducerea în eroare a întregii naţiuni. Au făcut promisiuni de care nu s-a ţinut cont. Au promis modificarea Codului Muncii, au promis construcţia autostrăzii Piteşti – Sibiu. Nu s-au ţinut de aceste promisiuni. Construcţia autostrăzii Sibiu – Piteşti se poate realiza cu 85% din fonduri cu bani europeni. Numai interesele de partid, numai interesele unor clanuri fac ca acest proiect să nu fie realizabil. Este o construcţie de interes economic naţional şi european. Nimeni nu poate contesta acest lucru decât Guvernul Ponta. Jos Guvernul Ponta! (…) Ponta s-a ascuns în spatele şovăielilor şovăielnicului Şova, în spatele ministrului Ioan Rus care se pare că e mult mai preocupat de afacerile din Cluj Napoca (…) Nu este o prioritate pentru ei Dacia, locurile de muncă şi nici construcţia autostrăzii Sibiu – Piteşti. Toate investiţiile se dezvoltă în zona Clujului, în Ardeal. Ce a făcut Ioan Rus de când este ministrul Transporturilor? Nimic pentru România, numai promisiuni, promisiuni deşarte”, a afirmat în discursul său Anghel Marin, vicepreşedinte al Sindicatului Autoturisme Dacia.

La protest, care este autorizat, participă nu doar sindicalişti de la Uzina de automobile Dacia, ci şi rude ale acestora, precum şi sindicalişti din Poşta Română, Penitenciarul Colibaşi şi de la alte sindicate.

Până la ora transmiterii acestei ştiri, protestul s-a desfăşurat fără incidente, au precizat reprezentanţii jandarmeriei, Argeş, care asigură ordinea în zonă.

Sursa articolului: Ziarul Financiar

lei10,00 lei20,00 lei50,00 lei100,00
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn