Share on whatsapp
Share on facebook
Share on linkedin

MFE: Se formeaza Comitetul de Monitorizare pentru PO Infrastructura Mare 2014-2020

Ministerul Fondurilor Europene lanseaza procesul de constituire a Comitetului de Monitorizare a Programului Operational Infrastructura Mare 2014-2020. Acest program a fost aprobat de Comisia Europeana in data de 9 iulie a.c.

CM POIM 2014-2020 reprezinta o structura nationala de tip partenerial, fara personalitate juridica, cu rol decizional strategic in procesul de implementare a POIM 2014-2020 care se va reuni pe parcursul intregii perioade de programare 2014 – 2020, pentru a examina implementarea programului si progresele inregistrate in cadrul POIM 2014 – 2020.

In vederea selectarii unor parteneri reprezentativi si implicati ca membri ai comitetului, MFE invita organizatiile interesate din rindul partenerilor relevanti din mediul economic, social, universitar si din societatea civila sa isi exprime interesul pentru participarea la CM POIM 2014-2020, prin completarea formularului de intentie atasat si transmiterea acestuia pe adresa: contact.minister@fonduri-ue.ro.

Partenerii economici si sociali si organismele care reprezinta societatea civila sunt invitati sa completeze formularul de intentie si sa-l transmita, in termen de 5 zile lucratoare (4 august a.c.).

In cadrul acestui proces vor fi selectate 11 entitati, in conformitate cu Metodologia privind constituirea Comitetului de Monitorizare pentru Programul Operational Infrastructura Mare 2014-2020. in cadrul procesului de selectie AM POIM va lua in considerare asigurarea unei reprezentari echilibrate a domeniilor relevante pentru implementarea POIM 2014-2020.

In cazul in care partenerii sociali sau organismele care reprezinta societatea civila fac parte dintr-o organizatie de tip confederativ general/sectorial, nu vor fi luate in considerare formularele de intentie transmise individual de catre membrii acestora.

De asemenea, nu vor fi acceptate solicitari de includere in CM a institutiilor pentru care au fost inregistrate si dovedite fraude in ceea ce priveste gestionarea de fonduri publice sau fonduri europene in perioada de programare 2007-2013.

In urma finalizarii procesului de selectie a organizatiilor, MFE prin AM POIM, va solicita nominalizarea participantilor la Comitetul de Monitorizare in termen de 5 zile lucratoare.

Sursa: Ministerul Fondurilor Europene

Materialul a fost publicat pe www.finantare.ro

lei10,00 lei20,00 lei50,00 lei100,00
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn

Alte articole

Distribuie

Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn