Share on whatsapp
Share on facebook
Share on linkedin

Masterplan in bataie de joc

Guvernului nu-i pasa de ceea ce doresc iesenii si de ce are nevoie Moldova pentru a iesi din saracie. Doar asa se explica modul in care a fost intocmita lista cu autostrazile prioritare. De altfel, masterplanul de transport al Romaniei, care a fost trimis la Bruxelles, a fost respins de Comisia Europeana, care l-a inapoiat Guvernului in vederea modificarii. Si asta pentru ca autostrada Iasi – Targu Mures, care face parte dintr-un coridor european, nu a fost considerata printre cele mai importante constructii de profil.

Autoritatile iesene, care s-au zbatut din toate puterile pentru realizarea autostrazii Iasi-Targu Mures, spun ca guvernantii ne-au mintit din nou. Prezent la emisiunea “Linia intai” de aseara, presedintele Consiliului Judetean Iasi spune ca era previzibila respingerea masterplanului de catre europeni.

“S-au dus la Bruxelles cu prioritatea numarul 1. La Iasi nu au avut curaj sa recunoasca acest lucru, au spus ca o sa se gandeasca. Varianta finala a masterplanului a aparut dupa 24 ianuarie. Si aparut in ce varianta? Prioritatea numarul 1: autostrada Bacau-Pascani. Am auzit scandal pentru Sibiu-Pitesti, am auzit scandalul bucurestenilor care voiau Bucuresti-Comarnic-Brasov, am auzit Iasi-Targu Mures, nu credeam ca e importanta lipsa autostrazii Bacau-Pascani. De fapt, aceasta forma anacronica este si ceea ce respinge astazi comisia. Noi le-am spus lucrurile aceste Guvernului de acum trei luni. Nu e nimic nou. Era previzibil”, a spus presedintele Consiliului Judetean Iasi.

Presedintele Consiliului Judetean a amintit si de eforturile pe care le-au facut iesenii pentru ca autostrada Moldova-Transilvania sa fie introdusa in masterplan.

“Motivul pentru care Comisia Europeana a trimis inapoi Bucurestiului masterplanul, acel masterplan pentru care noi am luptat foarte mult. Daca tineti minte, la Ziua Unirii Mici de 24 ianuarie, cand au venit si premierul si presedintele la Iasi, am spus cu subiect si predicat, eram aproape disperat ca la Bucuresti oamenii acestia nu inteleg. Moldova ramane fara solutie daca nu construim autostrada. Nu e suficient doar aeroportul. Pana la urma, in urma scandalului, pe revolta pe care am facut-o si multumesc tuturor iesenilor care au fost aproape, pentru ca am simtit ca nu sunt singur in lupta, Guvernul Romaniei a updatat proiectul, de la drum expres l-au facut din nou autostrada, numai ca l- au pus la prioritatea a 9-a”, a mai spus presedintele CJ Iasi.

Guvernul Romaniei trebuie sa modifice Master Planul pana pe 9 aprilie, urmand ca dupa aceea sa-l trimita din nou la Bruxelles.

Materialul a fost difuzat de Tele M.

lei10,00 lei20,00 lei50,00 lei100,00
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn