Share on whatsapp
Share on facebook
Share on linkedin

Lobby in Polonia pentru autostrada

Ieseanul Maricel Popa le cere demnitarilor europeni bani pentru autostrada. Prezent la Polonia la Katowice, in Polonia, la cel mai important congres economic din Europa de Est, secretarul de stat roman a vorbit despre importanta investirii de fonduri in Moldova, regiune cu un ritm rapid de dezvoltare.

Maricel Popa a spus ca prioritare pentru Romania sunt investitiile ce tin de infrastructura de transport si ca un loc aparte in constituie autostrada Ungheni-Iasi-Targu Mures.

Tema principala de discutii a congresului a fost legat de planul de investitii de 300 de miliarde de euro al Uniunii Europene.

La eveniment au participat presedintele Poloniei, reprezentanti de rang inalt ai Comisiei Europene si ai statelor din Europa Centrala si de Est si peste 6.000 de reprezentanti din mediul public si privat.

“Avand ca tema de discutie planul de investitii de 300 de miliarde de euro al Uniunii Europene, Maricel Popa a insistat ca investitiile sa se canalizeze in special pe reducerea decalajului de dezvoltare atat intre statele membre cat si intre regiunile aceluiasi stat. Secretarul de stat a subliniat ca regiunile cu un ritm de dezvoltare rapid, cum e si regiunea Moldovei, trebuie sa beneficieze din plin de avantajele noilor proiecte de investitii. Din punct de vedere al oportunitatilor de investitii, Maricel Popa a afirmat ca, pentru Romania, prioritare sunt proiectele ce tin de infrastructura de transport, in special cea rutiera, unde un loc aparte il ocupa autostrada Targu Mures-Iasi-Ungheni. De asemenea, intre prioritatile Romaniei mentionate de secretarul de stat sunt proiectele energetice, educatia si infrastructura broadband”, se arata intr-un comunicat al PSD Iasi.

Sursa articolului: Tele M

lei10,00 lei20,00 lei50,00 lei100,00
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn