Share on whatsapp
Share on facebook
Share on linkedin

Lipsa autostrăzii, cauza principală a numărului mare de pierderi de vieţi omeneşti

Deputatul Anton Doboş a susţinut marţi în Camera Deputaţilor o declaraţie pe tema autostrăzii Ungheni-Iaşi-Târgu Mureş: „Am susţinut cu toată convingerea urgentarea proiectului şi mi-am exprimat speranţa că şi colegii parlamentari din alte regiuni ale ţării vor sprijini proiectul nostru, pentru că autostrada aduce beneficii naţionale şi internaţionale”.

Deputatul a precizat că în ultimele zile a participat la mai multe conferinţe care au avut ca obiectiv sprjinirea proiectului de construcţie a autostrăzii care să lege Moldova de Transilvania. „M-am bucurat că la aceste întâlniri au participat, pe lângă autorităţile locale şi parlamentarii din Iaşi, oficiali din mai multe judeţe ale Moldovei care au înţeles că trebuie să facem front comun, indiferent de culoarea politică, pentru a obţine demararea acestui proiect de importanţă vitală pentru întreaga regiune a Moldovei. Au participat, de asemenea, reprezentanţi ai mediului de afaceri şi ai societăţii civile care au adus argumente solide pentru susţinerea acestui proiect. La aceste întâlniri s-au prezentat foarte multe argumente obiective în favoarea construirii autostrăzii, dar un subiect care mi se pare foarte important nu s-a discutat şi, de aceea, aş vrea să insist eu acum. Principalele argumente despre care s-a discutat: dezvoltarea socio-economică a regiunii, crearea de locuri de muncă, reducerea decalajelor dintre regiunile României, sprijinirea mediului de afaceri, creşterea atractivităţii regiunii pentru investiţii. Nu în ultimul rând, autostrada va fi un sprijin concret pentru parcursul european al Republicii Moldova. Eu vreau să mai atrag atenţia asupra unui efect dramatic al lipsei autostrăzilor: numărul foarte mare de pierderi de vieţi omeneşti determinate de accidentele rutiere. Ultimul studiu al Comisiei Europene despre sănătate publică arată că România este statul UE cu cele mai multe decese cauzate de accidentele în trafic. De patru ori mai mulţi români decât britanici mor anual în trafic.”

Pentru mai multe informații, accesați:
http://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/lipsa-autostrazii-cauza-principala-a-numarului-mare-de-pierderi-de-vieti-omenesti–82430.html

lei10,00 lei20,00 lei50,00 lei100,00
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn