Lipsa autostrazii, bila neagra pentru Moldova

Postat pe 5 martie 2015

Cea mai recenta varianta a Programului Operational Regional 2014-2020, ce se afla in procesul de negociere cu reprezentantii Comisiei Europene, arata ca Regiunea de Nord-Est ramane una dintre zonele cele mai sarace ale tarii. In document sunt identificate mai multe puncte nevralgice intalnite in cele mai multe regiunii ale tarii, inclusiv in cea de Nord- Est.

Practic, structura de baza a economiei, sectorul IMM-uri: “poate fi caracterizat prin orientare relativ slaba catre activitati productive, acces redus la capital, tehnologie si infrastructura, aspecte care afecteaza negativ productivitatea economica”.

Un punct nevralgic major este cel care vizeaza accesibilitatea spre anumite zone ale tarii, iar Moldova este una dintre ele, fapt ce are drept consecinta o atractivitate scazuta si investitii reduse.

Potrivit documentului, saracia, la nivelul Romaniei, este cea mai accentuara in Moldova, unde ponderea populatiei din zonele marginalizate este de 4,3%, in condiitle in care media nationala este de 3,2%.

Sursa materialului: Telem.ro


Nici un raspuns pentru "Lipsa autostrazii, bila neagra pentru Moldova"


    Ai o parere despre subiectul de mai sus?

    Poti folosi cod HTML