Share on whatsapp
Share on facebook
Share on linkedin

Lipsa autostrazii, bila neagra pentru Moldova

Cea mai recenta varianta a Programului Operational Regional 2014-2020, ce se afla in procesul de negociere cu reprezentantii Comisiei Europene, arata ca Regiunea de Nord-Est ramane una dintre zonele cele mai sarace ale tarii. In document sunt identificate mai multe puncte nevralgice intalnite in cele mai multe regiunii ale tarii, inclusiv in cea de Nord- Est.

Practic, structura de baza a economiei, sectorul IMM-uri: “poate fi caracterizat prin orientare relativ slaba catre activitati productive, acces redus la capital, tehnologie si infrastructura, aspecte care afecteaza negativ productivitatea economica”.

Un punct nevralgic major este cel care vizeaza accesibilitatea spre anumite zone ale tarii, iar Moldova este una dintre ele, fapt ce are drept consecinta o atractivitate scazuta si investitii reduse.

Potrivit documentului, saracia, la nivelul Romaniei, este cea mai accentuara in Moldova, unde ponderea populatiei din zonele marginalizate este de 4,3%, in condiitle in care media nationala este de 3,2%.

Sursa materialului: Telem.ro

lei10,00 lei20,00 lei50,00 lei100,00
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn

Alte articole

Distribuie

Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn