Share on whatsapp
Share on facebook
Share on linkedin

Comunicat de presă în urma întâlnirii cu președintele României, Klaus Iohannis

Comunicat de Presă al asociațiilor „Moldova Vrea Autostradă” și „Împreună pentru A8”

 

Ieri, 25 octombrie 2018, a avut loc, la Palatul Cotroceni, întâlnirea oficială între Președintele Klaus Werner Iohannis și o delegație a asociațiilor civice „Moldova Vrea Autostradă”, „Împreună pentru A8” și „Pro Infrastructură”, pe tema construirii de autostrăzi în regiunea Moldovei.

Motivele întâlnirii au fost înmânarea de către delegația noastră a unui Memoriu pentru construirea de autostrăzi în Moldova, cu referire la A8 și A7, și tragerea unui semnal de alarmă cu privire la amânarea perpetuă a construirii infrastructurii mari în regiune, fapt ce ar putea fi încadrat la chestiuni privind siguranța națională.

Consecințele neconstruirii acestor autostrăzi sunt vizibile pentru regiune, și amintim în special depopularea accelerată, mai ales prin plecarea forței de muncă educate și calificate, lipsa investițiilor semnificative în economie și mărirea decalajelor de dezvoltare în comparație cu celelalte regiuni istorice ale României.

Președintele Iohannis ne-a asigurat de totalul sprijin pe care îl oferă asociațiilor noastre și s-a declarat un promotor al celor două autostrăzi esențiale pentru dezvoltarea regiunii.

Pentru că în spațiul public și în anumite medii politice s-a vehiculat frecvent ideea că realizarea autostrăzii A8 Ungheni-Iași-Târgu Mureș ar atinge anumite sensibilități geostrategice, fapt ce ar explica amânarea pe termen nelimitat a infrastructurii mari amintite, am ridicat această întrebare în decursul întâlnirii. Președintele Iohannis ne-a răspuns că această problemă nu există și nici nu a existat vreodată. Reprezentanții asociațiilor civice au subliniat și cu această ocazie că vor continua și intensifica acțiunile în sprijinul dezvoltării Moldovei.

Iași, 26 octombrie 2018

 

lei10,00 lei20,00 lei50,00 lei100,00
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn