Share on whatsapp
Share on facebook
Share on linkedin

Autostrada A8 în viziunea lui Costel Alexe

După alegeri vom avea conducătorii pe care îi votăm, iar Asociația” Moldova Vrea Autostradă” – organizație apolitică, este interesată cum se poziționează candidaţii la funcțiile de primar și președinte al Consiliului Judențen Iași, în raport cu A8- un obiectiv strategic pentru Moldova și o prioritate pentru Iași. 

Prin urmare am inițiat această campanie către candidații la Primăria Iași și CJ Iași de la PSD, PNL, USR-PLUS pentru a le afla opiniile cu privire la A8. Mai primim răspunsurile la cele patru întrebări, până la ora 20 a zilei de azi, pentru a le putea publica în timpul admis pentru campania electorală. 

Astăzi ne răspunde dl Costel Alexe, candidat la funcția de președinte al Consiliului Județean Iași. 

💣  Susțineți ca prioritate strategică a Iașului și zonei Moldovei construirea de autostrăzi? Care ar fi acestea? 

construirea de autostrăzi și care ar fi acestea. Vă solicităm să motivați succint răspunsul. 

Este evident că autostrăzile reprezintă unul dintre principalele motoare ale dezvoltării pentru orice societate care dorește să se racordeze la standardele europene actuale. Din păcate, zona Moldovei a fost izolată politic în ultimii zeci de ani, iar acest lucru a condus inevitabil și la o constrângere economică și la o minimizare a șanselor de a se investi masiv în infrastructură de transport, atât de vitală pentru regiunea noastră, situația la granița comunității europene. Principalul proiect asumat de mine și de colegii mei este Autostrada A8, care reprezintă principalul culoar pentru atragerea investițiilor, întrucât legătura dintre noi și vestul României este vitală și de importanță strategică pentru noi.

 

💣  Cum se poate implica președintele Consiliului Județean Iași în susținerea unei astfel de investiții? Ce rol veți avea dvs. (dacă ieșiți președinte CJ – n.n.)?

Ultimii 8 ani de zile din cariera mea politică i-am petrecut în postura de parlamentar în Parlamentul României, perioadă în care am reușit să consolidez relații strânse cu oameni din diferite domenii de activitate. În calitate de viitor președinte al Consiliului Județean Iași, toată experiență și cunoștințele mele la nivel de București le voi pune la dispoziția județului pentru a ne putea indeplini toate proiectele pe care ni le-am asumat, inclusiv cel al autostrăzii Iași- Tg. Mureș. Mai mult decțt atât, voi face ca toți colegii noștri liberali din Moldova să achieseze la acest proiect care ar reprezenta un stindard al unității regionale. 

💣 Detaliați care sunt primele acțiuni pe care le veți întreprinde pentru susținerea construirii autostrăzii A8 și plasați aceste acțiuni în timp, față de cei 4 ani de mandat.

Abandonată de guvernele anterioare în detrimentul altor proiecte de infrastructură, Autostrada Unirii, Iași – Tg.Mureș a fost revitalizată de Guvernul PNL din care fac parte și m-am asigurat în lunile petrecute la Ministerul Mediului că avem soluții viabile atât pentru Podul de la Ungheni, cât și pentru traversarea ariilor protejate cu care autostrada se intersectează. În doar 2 ședințe am deblocat proiectul care stătea în sertare de 3 ani și am lăsat o foaie de parcurs concretă. La ora actuală impedimente nu mai sunt, sursa de finanțare există și tot ce ne trebuie este să nu slăbim presiunea pe autorități, pe proiectanți, pe executanți. Trebuie o monitorizare permanentă și regulat făcute informări din partea autorităților privind progresele înregistrate. Nu ne permtem să stagnăm sau să abandonăm cel mai important proiect regional al Moldovei: traversarea Carpaților printr-o autostradă și legătură directă cu Vestul României și Europa.

 

💣 Ce suport veți avea pentru a duce la îndeplinire cele menționate mai sus?

Acest proiect atât de important are nevoie de coagularea tuturor celor care își doresc să revitalizeze zona Moldovei. Personal, pe lângă suportul oferit de către Partidul Național Liberal pentru acest proiect, voi purta discuții cu reprezentanți din partea tuturor forțelor politice, respectiv voi întreține un dialog constant cu societatea civilă, cu ONG-urile și asociațiile care susțin această inițiativă. Nu voi ține cont de culoarea politică sau de afinitățile personale, ci voi face tot ce îmi stă în putință pentru a realiza, împreună, un efort conjugat pentru acest deziderat. După ce vom găși punți comune, atunci vom putea spune răspicat că societatea ieșeană și-a atins maturitatea și își urmărește obiectivele într-un mod bine definit.

 

lei10,00 lei20,00 lei50,00 lei100,00
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn