Share on whatsapp
Share on facebook
Share on linkedin

93% dintre românii întrebați spun că lipsa autostrăzilor întârzie dezvoltarea Moldovei

Un grup de studenți ai Facultății de Economie și Administrarea Afacerilor din Iaşi, sub coordonarea profesorului Marius Alexa, a realizat o cercetare pe un grup de 1174 de persoane din România, pentru a evalua în ce măsură este cunoscut proiectul de construire a unei autostrăzi în zona de nord-est a țării.

Dintre cele 1174 de persoane intervievate, 1161 consideră că starea drumurilor este un subiect de interes. În același timp, s-au înregistrat 1168 de răspunsuri pozitive care susțin că o autostradă în zona Moldovei ar aduce un plus acestei zone a țării. O autostradă care să străbată țara de la est la vest pe ruta Iași – Târgu Mureș a fost votată de către 73% dintre participanți ca fiind importantă, 26% fiind de părere că o variantă de la nord la sud pe ruta Suceava – Ploiești ar fi mai necesară.

Marea majoritate dintre respondenți (93%) susțin că infrastructura este un factor care afectează nivelul de investiții adus în regiunea Moldovei. Când au fost întrebați dacă sunt la curent cu situația actuală a potențialelor autostrăzi din această regiune, 69% dintre participanții la studiu au răspuns afirmativ, iar 29% negativ, însă 87% au afirmat că doresc să devină.

Cu intenția de a afla cât de cunoscută este Asociația „Moldova Vrea Autostradă”, studenții au introdus în chestionar și o întrebare privind acest subiect, rezultatele arătând că 827 de persoane știau deja de existența ei, însă restul de 340, nu. Mai mult, 54% dintre respondenți erau familiari cu marșul motorizat către București ce urmează a avea loc pe data de 19 mai.

Echipa de studenți
Bortariu Tudor, Anechitei Vlad, Antal Sabina, Hutanu Andrei, Puha Nicusor, Roman Alina, Savga Nicolae.
Universitatea „Al. I. Cuza” Iași
Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor

Coordonator cercetare
Bortariu Tudor
0755 171 082

lei10,00 lei20,00 lei50,00 lei100,00
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn