Share on whatsapp
Share on facebook
Share on linkedin

Întâlnirea Ministrului Transporturilor, Ioan Rus cu doamna Violeta Bulc, Comisar European pentru Transporturi

Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a avut joi, 4.06.2015, la Bruxelles, o întâlnire cu doamna Violeta Bulc, Comisar European pentru Transporturi, în cadrul căreia s-a discutat pe marginea Master Planului General de Transport, dar au fost abordate și teme de actualitate ale politicii de transport de la nivelul Uniunii Europene.

Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a dat asigurări că Master Planul General de Transport respectă în totalitate rețeaua TEN-T Core și Comprehensive, iar apoi, în prioritizarea proiectelor, e luat în calcul interesul national, care înseamnă nevoia de interconectivitate a regiunilor istorice ale țării.

„Comisarul european pe Transporturi a recomandat României ca în strategia de dezvoltare a infrastructurii feroviare să acorde atenție potențialului maxim de dezvoltare a acestui tip de transport, iar reducerea rețelei de cale ferată să fie judicios realizată, numai după ce au fost epuizate toate celelalte posibilităţi de rentabilizare a acesteia’’, a arătat Ioan Rus.

Doamna Bulc a subliniat că la nivelul Uniunii Europene, accentul va fi pus în viitor pe transportul feroviar și a vorbit de o orientare strategică a Uniunii Europene spre căile ferate, dat fiind potențialul acestui tip de transport în întreagă Europă. Ea transmite autorităților române că în strategia de dezvoltare a căilor ferate, să fie analizate nu doar date de trafic și date economice, ci să se țină cont și de eventuale evoluții și dezvoltări ale căilor ferate.

Ioan Rus a dat asigurări că autoritățile române iau foarte serios în calcul faptul că viitorul aparține căilor ferate, tendință evidentă în toate statele membre UE. În plus, el spune că și creșterea favorabilă a economiei românești va face posibilă luarea deciziilor potrivite, mai ales că dezvoltarea corespunzătoare a rețelei de cale ferată va potența dezvoltarea proiectelor navale și aeriene din Master Planul General de Transport și va da greutate dezvoltării Portului Constanța.

Comunicatul de presă a fost preluat de pe site-ul oficial al Ministerului Transporturilor al României.

lei10,00 lei20,00 lei50,00 lei100,00
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn