Înghesuit cu autostrada, Nichita promite lobby la PSD, dar şi la ministrul Transporturilor

Postat pe 3 decembrie 2014

Primarul Gheorghe Nichita este prins descoperit cu autostrada Iaşi-Tg Mureş, dar îşi dă seama că pierde puncte dacă nu face nimic.

Azi, Nichita a spus că în prima şedinţă a conducerii PSD va ridica problema autostrăzii Iaşi-Târgu Mureş, după ce în Master Planul General de Transport, autostrada a fost înlocuită cu drum expres.
„Am vorbit şi cu ministrul Rus. El are de negociat până pe 8 decembrie cu reprezentanţii FMI, dar apoi va spune clar ce autostrăzi se construiesc în România”, a spus Nichita.
El a anunţat că deputatul PSD Sorin Iacoban strânge semnături în Parlament în favoarea proiectului.
Totodată, Nichita a anunţat că toţi parlamentarii de Iaşi au fost invitaţi vineri la primărie, pentru stabilirea unei strategii comune în favoarea autostrăzii.
În campania electorală din 2012, USL a promis realizarea autostrăzii Iaşi-Târgu Mureş, însă în Master Planul General de Transport prezentat în luna octombrie a acestui an de Ministerului Transporturilor, autostrada este înlocuită cu drum expres.
Preşedintele CJ Cristian Adomniţei (PNL) a susţinut în repetate rânduri în ultimele săptămâni că dacă nu va fi legată de Transilvania printr-o autostradă, Moldova va fi izolată din punct de vedere economic.
O petiţie online intitulată „Autostradă pentru Moldova”, a strâns în câteva zile aproape 2.500 de semnături.
Consiliul Judeţean Iaşi a anunţat că mâine va organiza o întâlnire la Piatra Neamţ, pe tema autostrăzii Iaşi-Târgu Mureş, la care sunt invitaţi toţi primarii de oraşe din Moldova, şefii de consilii judeţene, dar şi parlamentarii din nord-estul ţării.

Sursa articolului: http://www.jurnalvirtual.ro/2014/12/03/inghesuit-cu-autostrada-nichita-promite-lobby-la-psd-dar-si-la-ministrul-transporturilor/


Nici un raspuns pentru "Înghesuit cu autostrada, Nichita promite lobby la PSD, dar şi la ministrul Transporturilor"


    Ai o parere despre subiectul de mai sus?

    Poti folosi cod HTML