Share on whatsapp
Share on facebook
Share on linkedin

Iași – Tg Neamț și Bacău – Pașcani, autostrăzi incluse în masterplanul de transport

BUCUREȘTI – Iașul va fi tranzitat de două autostrăzi, potrivit unui anunț făcut de Ministerul Transporturilor. Forma finală a Master Planului General de Transport (MPGT) în care figurează autostrăzile Ungheni – Iași – Tg Neamț și Bacău – Pașcani, fiecare cu câte 2 benzi pe sens, a fost dezbătută marți la nivelul comisiilor de specialitate din cadrul Parlamentului. Inițial, aceste rute erau încadrate la drumuri expres.

Tronsonul Tg Neamț – Tg Mureș va fi construit ca autostradă fazată, anume în primă fază drum expres și apoi îmbunătățit în regim de autostradă. Planul MT este unul ambițios – realizarea a 1.300 km de autostradă, până în 2030, dublu față de nivelul stabilit în prima formă a MPGT care a stârnit numeroase controverse la nivel politic prin excluderea, inițial, a Iașului de pe harta autostrăzilor. Demn de remarcat că necesarul investițional pentru autostrăzi se ridică la aproape 14 miliarde euro. „După dezbaterea publică au fost propuşi 1.301 km de autostradă, cu un plus de 645 km faţă de versiunea iniţială a Master Planului, 1.877 km de drum expres, 3.147 km de drum Trans Regio şi Euro Trans şi 67 de variante de ocolire de sine stătătoare sau parte a proiectelor de autostradă sau drumuri expres, la care se adaugă centura Bucureştiului la profil de autostradă. Investiţia în sectorul rutier se ridică la 26,48 miliarde euro, din care peste jumătate investiţie în autostrăzi”, a aratat MT.

Pentru mai multe informații, accesați: http://cityzen.ro/iasi-tg-neamt-si-bacau-pascani-autostrazi-incluse-in-masterplan/

lei10,00 lei20,00 lei50,00 lei100,00
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn