Share on whatsapp
Share on facebook
Share on linkedin

E. Hurezeanu, despre autostrăzi: „L-am văzut pe dl. Rus intrând în minister cu aplomb, iar apoi sedat, cu dinții piliți, vorbind de drumuri expres”

Jurnalistul Emil Hurezeanu a vorbit la Digi24 despre situația infrastructurii din România. Faptul că nu se construiesc suficienți kilometri de autostradă este cauzat și de „interese egoiste”, dar și de birocrație, spune Emil Hurezeanu. Faptul că multe proiecte de infrastructură sunt construite cu bani europeni, mai greu de furat, este un alt motiv, adaugă el.

„Distribuția clientelară a bugetului… faptul că o bună parte din banii pentru autostrăzi a venit din Uniunea Europeană îi face foarte atenți, îi avertizează în cel mai înalt grad pe guvernanții români, pentru că acolo pot să fure mai greu. Există neclarități legate de legislația de expropriere, de cuiburile de vidre, de siturile arheologice care, după părerea mea, sunt făcute tot ca să prelungească un proces investițional. Cu cât acest proces este mai extins, cu atât șansele de șpagă și de furt sunt mai mari”, spune Emil Hurezeanu.

În opinia sa, pe guvernanți „nu-i interesează rostul autostrăzii, pentru că altminteri nu și-ar fi pus problema în mai multe rânduri să nu facă Pitești-Sibiu, știind în același timp prea bine că e artera principală a României, atâta timp cât cel mai important investitor străin, alături de OMV, vrea să-și ducă mașinile mai repede spre Vest”.

Pentru mai multe informații, puteți să accesați:
http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Stiri/E+Hurezeanu+despre+autostrazi+L-am+vazut+pe+dl+Rus+intrand+in+mi

lei10,00 lei20,00 lei50,00 lei100,00
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn