Share on whatsapp
Share on facebook
Share on linkedin

După jongleriile Ministrului Transporturilor: PSD Iași vrea coabitare pe subiectul autostrăzii

Primarul Gheorghe Nichita i-a convocat pe toţi parlamentarii care au semnat pentru proiectul autostrăzii Iaşi – Târgu Mureş în Manifestul pentru Iaşi să participe la o întâlnire la Palatul Roznovanu, pentru ziua de vineri. Acelaşi proiect va fi dezbătut şi joi, într-o întâlnire regională care va avea loc la Piatra Neamţ, convocată de această dată de Consiliul Ju­deţean cu scopul de a determina Guvernul să includă auto­strada Ungheni – Iaşi – Târgu Mureş pe lista proiectelor prioritare, finanţabile în cadrul Programului Operaţional Sectorial Transporturi 2014-2020.

Primarul Nichita a făcut ieri apel la coabitare pentru proiectul autostrăzii şi a declarat că toţi liderii politici au obligaţia să lupte pentru această investiţie. Mai mult, edilul a anunţat că va face demersuri atât în şedinţa PSD, cât şi la Ministerul Transporturilor pentru realizarea autostrăzii, şi nu a unui drum expres care să lege Iaşul de Transilvania.
„Am vorbit şi astăzi (n.r. – ieri) cu ministrul Rus şi mi-a spus că va avea o ultimă negociere cu FMI lunea viitoare, după care va veni şi va spune foarte clar ce autostrăzi se vor construi în România. Lunea viitoare voi fi la Biroul Pe­rmanent Naţional şi voi ridica problema autostrăzii Iaşi – Târgu Mureş de faţă cu premierul şi cu viceprim-miniştrii noştri, iar vineri (n.r. – 5 decembrie) la ora 12, voi invita toţi parlamentarii care au semnat acest document la Primărie pentru a stabili împreună o strategie de susţinere a acestei autostrăzi“, a declarat primarul Gheorghe Nichita.
Conform edilului, deputatul Sorin Ia­coban se ocupă în această perioadă de strângerea semnăturilor pentru autostrada Iaşi – Târgu Mureş. De­putatul ar avea până acum 30 de semnături din Camera Deputaţilor, şi urmează şi Senatul. „Vrem să convingem pe toţi cei care vor lua decizii la nivel guvernamental de necesitatea acestei autostrăzi. Vom avea o discuţie la Primărie cu parlamentarii şi sperăm ca până atunci să reuşim să identificăm şi alte pârghii care să ne permită să putem duce această bătălie pentru autostradă“, a mai declarat primarul Nichita.

Sursa articolului: http://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/dupa-jongleriile-ministrului-transporturilor-psd-ia-i-vrea-coabitare-pe-subiectul-autostrazii–81926.html

lei10,00 lei20,00 lei50,00 lei100,00
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn

Alte articole

Distribuie

Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn