Share on whatsapp
Share on facebook
Share on linkedin

Dumitru Oprea vorbeşte de posibile interese imobiliare în spatele noului studiu de fezabilitate al autostrăzii Iaşi – Târgu Mureş

Senatorul Dumitru Oprea consideră total inoportună refacerea studiului de fezabilitate pentru autostrada Iaşi – Târgu Mureş, care nici nu este inclusă în lista de priorități pentru perioada 2014-2020.

Într-o întrebare adresată azi Ministrului Transporturilor Ioan Rus, parlamentarul liberal a arătat că realizarea unui nou studiu de fezabilitate nu are nici o raţiune economică, financiară sau de bun simţ.

Potrivit lui Oprea, este inexplicabilă cheltuirea a aproximativ 5 milioane de euro, în condiţiile în care Ministrul Transporturilor a refuzat sistematic să transforme proiectul autostrăzii Iaşi – Tg. Mureş într-o prioritate guvernamentală.

Totodată, senatorul ieşean i-a solicitat ministrului Ioan Rus să precizeze cine a cerut acest nou studiu de fezabilitate, care au fost motivele şi din ce fonduri va fi suportat, mai ales că rapiditatea cu care s-a semnat contractul induce ideea unor posibile interese imobiliare, în funcţie de care se doreşte devierea traseului. În plus, studiul analizează o porţiune care nu ridică probleme, fiind omis exact tronsonul cu dificultăţi majore, cel din munţi.

În finalul intervenţiei, parlamentarul Dumitru Oprea afirmă că Ministrul Transporturilor este obligat să justifice elementele de cost avute în vedere când s-a ajuns la suma astronomică pentru actualizarea studiului de fezabilitate şi să spună câţi km de autostradă s-ar fi construit cu aceşti bani.

Sursa articolului: jurnalvirtual.ro

lei10,00 lei20,00 lei50,00 lei100,00
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn