Share on whatsapp
Share on facebook
Share on linkedin

Dumitru Oprea îi atrage atenţia ministrului Transporturilor. Avem prea multe drumuri pietruite

Senatorul PNL Dumitru Oprea a atras din nou atenţia că regiunea Nord – Est a fost văduvită, în ultimii ani, în legătură cu tot ceea ce înseamnă investiţiile în infrastructura rutieră.

Într-un document adresat Ministrului Transporturilor, Ioan Rus, luni, 4 mai 2015, parlamentarul liberal a invocat refuzul sistematic şi manipularea executivului PSD în legătură aşa-zisul interes manifestat doar în perioada electorală privind infrastructura rutieră din această regiune.

Dumitru Oprea a subliniat că situaţia gravă în care se află infrastructura este confirmată şi de ultimele date ale Institutului Naţional de Statistică privind drumurile publice din România. Astfel, se poate constata că în regiunea Nord – Est sunt cele mai puţine drumuri europene sau modernizate, dar şi cele mai multe drumuri pietruite, la care se adaugă faptul că nu este nici o autostradă.

În acest context, parlamentarul ieşean i-a solicitat lui Ioan Rus să precizeze care este strategia guvernului pentru asigurarea dezvoltării unitare şi proporţionale a regiunilor ţării din punctul de vedere al reţelelor de drumuri. Totodată, Dumitru Oprea i-a cerut ministrului să prezinte câţi km de drumuri pietruite din regiunea Nord-Est, pe judeţe şi localităţi, vor fi asfaltaţi în următorii 3 ani, dar şi când va începe modernizarea drumului european 585, care începe să fie afectat de lipsa lucrărilor de întreţinere corespunzătoare.

Sursa articolului: Ziarul de Iași

lei10,00 lei20,00 lei50,00 lei100,00
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn

Alte articole

Distribuie

Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn