Share on whatsapp
Share on facebook
Share on linkedin

Dumitru Oprea: “Iaşul nu se regăseşte pe nicio listă de priorităţi în planul de dezvoltare”

Senatorul Dumitru Oprea critică intenţia guvernului Ponta de a condamna Iaşul la subdezvoltare.

Într-o interpelare adresată Ministrului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Liviu Nicolae Dragnea, marţi, 2 decembrie 2014, parlamentarul ieşean a arătat că, din analiza documentelor de planificare pentru POR Nord-Est, rezultă că judeţul Iaşi este trecut la categoria “şi altele” în privinţa dezvoltării regionale.
În acest sens, nici o investiţie în infrastructura de transport rutier, feroviar sau aerian nu se regăseşte în lista pentru 2014-2020. Astfel, autostrada Iaşi-Tg. Mureş, devenită între timp drum expres, este prevăzută a fi iniţiată după 2030, lucrările pentru aeroport, după 2021, la fel ca drumul expres Iaşi-Ungheni.
În consecinţă, având în vedere că POR nu a fost încă aprobat de Comisia Europeană, senatorul Dumitru Oprea i-a solicitat Ministrului Dezvoltării să precizeze care dintre promisiunile electorale ale PSD privind investiţiile din Iaşi vor fi respectate în perioada 2014-2020, în special cele în infrastructura de transport, sănătate, educaţie şi cultură.

Sursa materialului: http://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/dumitru-oprea-iasul-nu-se-regaseste-pe-nici-o-lista-de-prioritati-in-planul-de-dezvoltare–81763.html

lei10,00 lei20,00 lei50,00 lei100,00
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn