Share on whatsapp
Share on facebook
Share on linkedin

Două campanii online pentru realizarea autostrăzii Est – Vest

În mediul virtual a început o nouă campanie de sensibilizare a autorităților centrale pentru realizarea autostrăzii Iași – Târgu Mureș. După ce omul de afaceri Marius Alexa a lansat cu mai multă vreme în urmă campania „Moldova vrea autostradă”, liberalii au inițiat „Autostradă pentru Moldova”. În mai puțin de o zi, pagina de Facebook aferentă ultimei inițiative a strâns aproape 4.000 de aprecieri.

Liberalii au lansat și o PETIȚIE ONLINE, dar care a adunat doar câteva sute de semnături până în prezent. „Această petiţie îşi propune să dea glas, în cel de-al doisprezecelea ceas, celor aproape 4 milioane de cetățeni români condamnați astăzi la izolare. Este un semnal de alarmă către Guvern și Parlament pentru reintroducerea de urgență a autostrăzii Moldova – Transilvania (Târgu-Mureș – Ditrău – Târgu Neamț – Iaşi – Ungheni) în Master Planul General de Transport (MPGT) al României”, au menționat liberalii, care au subliniat că în momentul actual, autostrada Moldova – Transilvania NU se regăsește în Master Planul General de Transport al României al cărui proiect a fost deja prezentat public. „În următoarele câteva săptămâni, Guvernul va trebui să aprobe, prin Ordonanță de Urgență, varianta finală a MPGT care va fi transmisă Comisiei Europene. Apoi, Ordonanţa de Urgenţă va pleca la Parlament spre aprobare, în forma propusă de Guvern sau în una amendată de către acesta. De aceea, este imperios necesar ca măcar acum proiectul Autostrăzii Moldova – Transilvania să fie introdus în documentul strategic în baza căruia România va primi de la Uniunea Europeană finanțare nerambursabilă pentru proiectele de infrastructură în exercițiul financiar 2014-2020”, potrivit inițiatorilor.

În schimb, campania „Moldova vrea autostradă” a fost lansată încă de anul trecut, fără un sprijin din partea autorităților. Pagina de Facebook aferentă a strâns peste 2.500 de aprecieri. Inițiatorii au realizat și un SITE dedicat campaniei. „Atât timp cât gradientul de dezvoltare al României este unul de la Vestul industrializat și bogat spre Estul izolat și subdezvoltat, dezavantajul geografic al Moldovei va putea fi surmontat doar prin proiecte semnificative de infrastructură. Așa încât cine discută despre infrastructura de transport (autostrăzi, căi ferate și aeroporturi) în Moldova discută cu adevărat despre viitorul regiunii și atinge un subiect extrem de sensibil. Cine le și pune în practică, depășește politicianismul steril”, au precizat inițiatorii campaniei „Moldova vrea autostradă”.

Citește mai multe pe http://cityzen.ro/doua-campanii-online-pentru-realizarea-autostrazii-est-vest/

lei10,00 lei20,00 lei50,00 lei100,00
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn