Share on whatsapp
Share on facebook
Share on linkedin

Doar Europa ne mai poate ajuta

Adio, autostrada! Varianta finala a masterplanului de transport a Romaniei pentru perioada 2014- 2020 nu include autostrada Iasi-Targu Mures. Documentul a fost batut in cuie de Ministerul Transporturilor si numai Comisia Europeana mai poate schimba lucrurile, desi este greu de crezut ca va trece peste decizia Guvernului Romaniei.

Potrivit Executivului Ponta, Iasul ar putea beneficia cel mult de un drum expres, insa realizarea acestuia ar face sa nu mai avem sansa unei autostrazi nici dupa 2021.
Master Planul General de Transport, documentul cheie care va sta la baza obtinerii fondurilor europene in infrastructura in exercitiul financiar 2014 – 2020, a fost finalizat de Ministerul Transporturilor si va ajunge pe masa Guvernului cel mai probabil in luna ianuarie. Documentul nu include ca prioritate autostrada Iasi-Targu Mures, aceasta urmand sa fie realizata, daca se va mai lua in calcul acest proiect, dupa 2021. Si asta in conditiile in care presedintele PSD Iasi, Gheorghe Nichita, dadea asigurari la inceputul acestei saptamani ca a vorbit cu premierul Victor Ponta si cu ministrul Transporturilor Ioan Rus si ca acestia l-au asigurat ca autostrada va fi reintrodusa in masterplan.
“Ieri am avut o intalnire la Ministerul Tarnsporturilor cu dl ministru Rus si am discutat despre autostrada Est-Vest, Iasi – Targu Mures. Am avut o discutie si intre primarul Iasului si ministrul Transporturilor, dar si intre doi oameni care inteleg foarte bine ce este de facut. Documentele pe care le-am adus acolo au fost si de el imprtasite, am avut o discutie si cu Victor Ponta, in cadrul BPN, de la ora 11.00, apoi discutia a fost intre patru ochi si apoi cu vice-prim-ministrul Liviu Dragnea. I-am inaintat si documentul si aici este rezolutia pusa de dl prim-ministru pentru a merge la Transporturi ca sa se reanalizeze documentatia”, spunea, pe 9 decembrie, primarul Gheorghe Nichita.
Se pare insa ca demersurile lui Nichita nu au avut ecou, iar masterplanul este tot fara autostrada Iasi-Targu Mures. Faptul ca acesta promisiune a fost din nou incalcata i-a suparat pana si pe parlamentarii PSD.
“Nu pot sa cred chestia asta, daca ne gandim numai la cateva interventii s-au facut in ultima perioada din partea tuturor grupurillor parlamentare politice. Noi o sa fim duminica conmvocati la o dezbatere in Parlament si probabil vom lua atitudine ferma asupra acestui subiect”, a afirmat deputatul PSD Constantin Adascalitei.
Liberalii cred ca atat timp cat s-a ramas in privinta Iasului la aceeasi idee de a inlocui autostrada cu drum expres, atunci nu vom mai avea sansa ca nici macar dupa 2021 sa avem soseaua cu adevarat necesara Iasului si intregii Moldove.
“Odata ce se va face acest drum expres, desi nu avem un orizont de timp in privinta acestui timp, dar dupa ce se va face autostrada nu se va mai justifica, deci argumentarea Guvernului ca va prioritiza autostrada Moldova – Transilvania din 2020 nu tine, este praf in ochi si este de fapt doar o solutie de moment prin care ei incearca sa linisteasca spiritele si sa ne reduca la tacere”, a spus liderul grupului consilierilor judeteni PNL, Eduard Boz.

Puteți afla mai multe informații, accesând:
http://stiri.telem.ro/stiri/doar-europa-ne-mai-poate-ajuta-video–8178.html

lei10,00 lei20,00 lei50,00 lei100,00
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn

Alte articole

Distribuie

Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn